Παράδειγμα προς μίμηση οι Ρώσοι!

0
84

ROSIA-METANASTES

Η γνώση της ρωσικής γλώσσας, και των βάσεων της ρωσικής νομοθεσίας είναι απαραίτητα προσόντα για να γίνει δεκτό το αίτημα χορήγησης θεώρησης εισόδου στη Ρωσία με σκοπό την εργασία. Το νομοσχέδιο αφορά όλους τους μετανάστες, με εξαιρέσεις όπως διευθυντικά στελέχη ξένων εταιρειών, καλλιτέχνες και αθλητές…

Το νομοσχέδιο που υποχρεώνει τους μετανάστες να επιβεβαιώνουν την επίγνωση της ιστορίας της Ρωσίας, της ρωσικής γλώσσας και των βάσεων της ρωσικής νομοθεσίας υιοθετήθηκε από την Κρατική Δούμα σε πρώτη ανάγνωση.

Σύμφωνα με τις νέες τροπολογίες που εισάγονται στην ισχύουσα νομοθεσία, χρειάζεται πλέον η επιβεβαίωση της επίγνωσης της ρωσικής γλώσσας, της ιστορίας και των βάσεων της ρωσικής νομοθεσίας για να γίνει δεκτό το αίτημα χορήγησης θεώρησης εισόδου στη Ρωσία με σκοπό την εργασία, εξαιρουμένων των εργαζομένων με ιδιαίτερα επαγγελματικά προσόντα. Το ίδιο ισχύει για τους αιτούντες άδεια διαμονής, άδεια εργασίας και έκδοση πατέντας.

Το νομοσχέδιο αφορά όλους τους μετανάστες, πέραν των ειδικών με ιδιαίτερα επαγγελματικά προσόντα, όπως διευθυντικά στελέχη ξένων εταιρειών, καλλιτέχνες κα αθλητές. Προβλέπεται το πιστοποιητικό εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας και της επίγνωσης της ιστορίας της Ρωσίας και των βάσεων της ρωσικής νομοθεσίας να χορηγείται από μορφωτικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα στη ρωσική επικράτεια και στο εξωτερικό. Το πιστοποιητικό θα ισχύει πέντε χρόνια από την ημερομηνία της χορήγησής του. Για να χορηγηθεί το πιστοποιητικό σε αλλοδαπούς και πρόσωπα χωρίς ιθαγένεια, υπόκεινται σε αντίστοιχες εξετάσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας και Επιστήμης προβλέπεται να έχει την αρμοδιότητα να διατυπώσει τις προδιαγραφές του κατώτερου επιπέδου των γνώσεων, το οποίο είναι απαραίτητο για τη χορήγηση του πιστοποιητικού, καθώς και να προσδιορίσει τη μορφή και τη διαδικασία της εξέτασης.

Το νομοσχέδιο, σε περίπτωση οριστικής υιοθέτησης, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2015.Ωστόσο οι «εξετάσεις» για την επίγνωση της ρωσικής γλώσσας, της ιστορίας και των βάσεων της ρωσικής νομοθεσίας δε θα είναι υποχρεωτικές για τους υπηκόους της Λευκορωσίας και του Καζακστάν, για τα οποία στη Ρωσία προβλέπεται ένα απλοποιημένο καθεστώς απασχόλησης και πρόσληψης.

Όσον αφορά στις άλλες χώρες, μπορούν να εξαιρεθούν από τον κανόνα μόνο υπογράφοντας διακρατική συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Briefing News

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.