Παρέμβαση Ασπραδάκη υπέρ του Τοπικού Τύπου στην Υποεπιτροπή Αθλητισμού για θέματα ΟΠΑΠ

0
46

Παρέμβαση υπέρ του τοπικού Τύπου έκανε ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παντελής Ασπραδάκης στην Υποεπιτροπή Αθλητισμού της Βουλής (παρουσία τόσο του Προέδρου όσο και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΠΑΠ) ζητώντας να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση των εφημερίδων της Περιφέρειας Αττικής, σε ότι αφορά τις διαφημιστικές καταχωρίσεις του ΟΠΑΠ.

Ταυτόχρονα μίλησε και για τα αθλητικά σωματεία  της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία παρότι ασκούν αξιόλογη αθλητική δραστηριότητα, δεν έχουν λάβει επιχορηγήσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η λειτουργία τους.

Επίσης ανέδειξε  την παθογένεια της βίας στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει θεραπεία του προβλήματος έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η αναπόσπαστη σχέση ποδοσφαίρου και ΟΠΑΠ καθώς και η ανάπτυξή τους.

Εκτός των άλλων, προέβη σε ερωτήσεις για τις συμβάσεις μιας μέρας, για την στελέχωση των επιτροπών του ΟΠΑΠ, ενώ ζήτησε περισσότερες δικλίδες ασφαλείας σε σχέση με το Στοίχημα, έτσι ώστε σε περίπτωση στημένων αγώνων να διασφαλίζεται όχι μόνο ο ΟΠΑΠ αλλά και οι παίκτες του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Η ομιλία του Παντελή Ασπραδάκη

«Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν υπάρχει σκέψη μετά την σημερινή ενημέρωση που μας κάνει η Διοίκηση του ΟΠΑΠ να έρθει και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, να συζητήσουμε το φαινόμενο της βίας που όλοι συζητούμε σήμερα και έχει άμεση σχέση και με τον ΟΠΑΠ, νομίζω, γιατί μπορεί να μην εμπλέκεται άμεσα, αλλά και οι ομάδες για να επιβιώσουν στηρίζονται στον ΟΠΑΠ.

Άρα, πρέπει να βρούμε τρόπους θεραπείας του προβλήματος και να το καταπολεμήσουμε. Αυτός νομίζω είναι ο σωστότερος τρόπος.

Όσον αφορά τον ΟΠΑΠ, θέλω να θέσω τέσσερα θέματα. Το πρώτο σχετίζεται με τον τοπικό περιφερειακό τύπο. Μπορεί να είναι στατικός αλλά και εκεί δραστηριοποιούνται αρκετά μέσα τοπικής εμβέλειας είτε πρόκειται για εφημερίδες είτε για ραδιόφωνο και από πληροφορίες, ενώ σε άλλες περιφέρειες της χώρας δίνονται διαφημίσεις, στην περιφέρεια Αττικής καμία εφημερίδα δεν παίρνει διαφημίσεις, ακόμα κι αν πληροί τις προϋποθέσεις. Άρα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που δίδονται οι διαφημίσεις;

Το δεύτερο, διαβάζοντας τον κανονισμό λειτουργίας του ΟΠΑΠ που μας μοιράσατε, βλέπουμε ότι υπάρχουν δεκάδες Επιτροπές. Αυτές οι Επιτροπές είναι στελεχωμένες από υπαλλήλους της εταιρείας, είναι αμειβόμενες, έχουν επιπλέον αμοιβή εάν είναι υπάλληλοι της εταιρίας.

Το τρίτο ερώτημα είναι εάν συνεχίσουν να υπάρχουν οι συμβάσεις μιας ημέρας.

Το τελευταίο που θα ήθελα να ρωτήσω, έχει σχέση με την πρόσβαση στο δίκτυο όλων των παιχνιδιών. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν άμεση πρόσβαση και πότε παραμένετε, όταν διαπιστώσετε ότι θίγονται τα συμφέροντα της εταιρίας ή και των παικτών;

Ευχαριστώ».

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.