Παρέμβαση Οικονόμου για την αλλαγή ρυμοτόμησης του ΟΤ 409 στην Ελευσίνα

0
49

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Οικονόμου, με θέμα την αλλαγή ρυμοτόμησης του ΟΤ 409 στη θέση «Μπλόκο» του Δήμου Ελευσίνας προκειμένου να δημιουργηθεί λωρίδα πρασίνου.

Του Φάνη Κυριόπουλου

Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως η συγκεκριμένη επιλογή της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ελευσίνας ερωτηματικά καθώς η απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 409 συνεπάγεται μεγάλο κόστος για το δημόσιο αφού περιλαμβάνει κατοικίες και επιπλέον δημιουργεί μείζων κοινωνικό ζήτημα.

Ο Βουλευτής Αττικής δικαιολογεί την εύλογη απορία των κατοίκων της περιοχής αφού στον Δήμο υπάρχει το ΟΤ 411 το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει – ίσως και καλύτερα – τους σκοπούς για την δημιουργία λωρίδας πρασίνου στην είσοδο της πόλης, καθώς εκεί δεν υπάρχουν κτίσματα και κατοικίες, γεγονός που επιπλέον κάνει το έργο πιο εύκολο και πιο οικονομικό…

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Ο Δήμος Ελευσίνας έχει ξεκινήσει την διαδικασία οικιστικού και πολεοδομικού σχεδιασμού για την Θέση «ΜΠΛΟΚΟ» όπου προβλέπει την ρυμοτόμηση του Ο.Τ. 409 προκειμένου να δημιουργηθεί λωρίδα πρασίνου, στο οποίο όμως εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν κτίσματα που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στις οικογένειες που κατοικούν εκεί.

Η επιλογή αυτή της Διοίκησης προκαλεί ερωτηματικά καθώς η απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 409 συνεπάγεται μεγάλο κόστος για το δημόσιο αφού θα πρέπει να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες για τα σπίτια τους και ενώ υπάρχει το ΟΤ 411 το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς για την δημιουργία λωρίδας πρασίνου στην είσοδο της πόλης, ενδεχομένως μάλιστα και καλύτερα από το ΟΤ 409 και στο οποίο δεν υπάρχουν καν κτίσματα ούτε βέβαια κατοικίες, γεγονός που το καθιστά προσφορότερο οικονομικά.

Τέλος, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των κτισμάτων ο Δήμος εμφανίζεται ιδιαίτερα αόριστος στο ζήτημα της αποζημίωσής τους για τις προς απαλλοτρίωση περιουσίες τους, γεγονός που αν μη τι άλλο εντείνει τις διαμαρτυρίες και τις ανησυχίες τους.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Σκοπεύετε να ελέγξετε τους λόγους πρόκρισης του ΟΤ 409 όπου εδράζονται μόνιμες κατοικίες και να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη επιλογή του Δήμου της Ελευσίνας, σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το ΟΤ 411 αποτελεί συμφερότερη για το δημόσιο επιλογή και εξυπηρετεί καλύτερα την δημιουργία λωρίδας πρασίνου;

2. Πώς και πόσο θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες για τις περιουσίες τους στην περίπτωση που κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει στην τροποποίηση του ΓΠΣ και στην ρυμοτόμηση του ΟΤ 409»;

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.