Παραπολιτικά και… άλλα…

0
138

Ειδήσεις, σχόλια, χιούμορ, πολιτική &… ό,τι ήθελε πρΟκύψει…

Έτσι, για να δούμε τα τεκταινόμενα με μια άλλη… ματιά…

Ο Γιάννης Σγουρός είναι ο «εκλεκτός» του Κινήματος Αλλαγής για την Περιφέρεια Αττικής…

Με το μήνυμα ότι επιστρέφει στην Περιφέρεια Αττικής για να ξαναφέρει την κανονικότητα, που τόσο της έλειψε, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός, με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ»…

Δεν παρέλειψε, δε, να ρίξει και τα βέλη του, στην Δούρου, για την οποία είπε: «Υπήρξε ασυνεπής, αναποτελεσματική, αποτυχημένη. Ασυνεπής ως προς αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά και δεν έκανε.

Αναποτελεσματική διότι γυρίζοντας τον χρόνο πίσω είναι περισσότερα αυτά που βρήκε από αυτά που αφήνει. Αποτυχημένη διότι παντού, σε όλους τους τομείς παρουσιάζει υστέρηση και οπισθοδρόμηση».

… Ενώ ο ίδιος υπήρξε απολύτως αποτελεσματικός και συνεπέστατος σε αυτά που είχε υποσχεθεί… Ειδικά, δε, στην διαχείριση των απορριμμάτων, της νοσοκομειακής τέφρας και γενικότερα του ΧΥΤΑ Φυλής!

Να του υπενθυμίσω αυτό που είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν: «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο σου μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου». Και οι πολίτες της Δυτικής Αττικής, αυτό το έχουν εμπεδώσει…

Εξαπλασιάστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου οι αποφυλακίσεις το 2015-2018
Καταστροφικές αποδεικνύονται οι διατάξεις του ν. Παρασκευόπουλου που τοποθετούν την αποσυμφόρηση των φυλακών πάνω από την ασφάλεια των πολιτών. Σε 341 ανέρχονται , οι αποφυλακίσεις που έγιναν το διάστημα 2015-18 στο πλαίσιο των αποσυμφορητικών νόμων (323 με τις διατάξεις Παρασκευόπουλου), αριθμός εξαπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία ( 57, την περίοδο 2009-2014).

Ο Ν. 4322/2015, λοιπόν, από νόμο διαρκείας εξελίχθηκε σε ένα έγκλημα διαρκείας κατά της δημόσιας ασφάλειας αφού πήρε ένα υπαρκτό πρόβλημα, αυτό της υπερσυσσώρευσης κρατουμένων στις φυλακές, και δημιούργησε ένα ακόμη μεγαλύτερο, αφήνοντας ελεύθερους επικίνδυνους εγκληματίες.

Προφανώς, το να δαπανηθούν χρήματα για επέκταση των σωφρονιστικών καταστημάτων, λειτουργία νέων ή καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων δεν ακουγόταν αρκετά ελκυστικό στους αυτόκλητους υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων του Σύριζα.

Η Ευρώπη υποκλίθηκε στον πάτερ Αντώνιο – Παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη

Συνοδευόμενος από 10 παιδιού της «Κιβωτού του Κόσμου» παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη, ο ιερέας ο π. Αντώνιος Παπανικολάου. Πρόκειται για έναν θεσμό που θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008.

Με το βραβείο αυτό επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών.

Να είναι ευλογημένος και να του χαρίζει ο Θεός δύναμη!!!

Πύκνωσαν πολύ τα… σύννεφα

Αυτή η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φανερώνει πως επικρατεί το κλίμα «ο σώζων εαυτόν, σωθήτω». Κατάρρευση σαν την κυβέρνηση του Ανδρουτσόπουλου, προς μεγάλη λύπη των «προθύμων».

Ο Αλέξης ανέσυρε από την ναφθαλίνη το Σκοπιανό για να διασπάσει την Νέα Δημοκρατία και τελικά το Σκοπιανό διαλύει την κυβέρνηση του…

Βέβαια, στα «πηγαδάκια» λέγεται πως υπάρχει συμπαιγνία των δύο συνεταίρων. Λέγεται πως όλα γίνονται σε πλήρη συνεννόηση. Αυτό όμως ελάχιστη σημασία έχει.

Στην πολιτική αυτό που μετρά είναι πώς λειτουργούν τα γεγονότα στους πολίτες, καθώς έτσι διαμορφώνονται οι συνειδήσεις. Και η εικόνα που παρουσιάζουν οι Τσίπρας – Καμμένος είναι θλιβερή. Αυτό, ακριβώς, βλέπει ο πολίτης, μετά από τρεισήμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Φαίνεται πως το Σκοπιανό και οι επιπτώσεις του, μας έκανε να ζούμε τις τελευταίες ημέρες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Φαίνεται, επίσης, πως έφτασε ο καιρός που θα καταλάβει και ο κ. Καμμένος ότι σε μια συμμαχία, (πάντα) ο ένας κάνει το άλογο κι ο άλλος τον καβαλάρη…

Περασμένα… μεγαλεία…

Χρηματιστήριο

Σε κάθετη πτώση, λέει, βρίσκεται το χρηματιστήριο! Ε, και;

Καλά, δεν έμαθαν ακόμα, κάποιοι, πως το χρηματιστήριο είναι σαν το κρεβάτι;;; Πρέπει να ξέρεις πότε θα τραβηχτείς αλλιώς… μπλέκεις…

Καθοδηγούμενη «χολή» για την ΕΛΜΕ Λέσβου

Διαβάζοντας τον αθηναϊκό τύπο την περασμένη Πέμπτη (11-10) μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η συντονισμένη και λυσσαλέα  επίθεση κατά της ΕΛΜΕ Λέσβου από μεγάλη μερίδα του «προοδευτικού» Τύπου.

Με προεξάρχουσα την «Αυγή» – (έκανε και η μύγα κ…λο και έχ..σε τον κόσμο όλο) – η οποία με κραυγαλέο πρωτοσέλιδο διαπιστώνει «ΟΡΓΗ για τους ‘‘γαλάζιους’’ της ΕΛΜΕ Λέσβου, που προσπαθούν να επιβάλουν στην εκπαίδευση τον ρατσιστικό όρο ‘‘λαθρομετανάστες”», ενορχηστρώνεται μια άθλια επίθεση εναντίον μιας παράταξης, αλλά και εναντίον όποιου άλλου τολμά να λέει ακόμα τα πράγματα με το όνομά τους.

Καλυμμένος από την κυβερνητική ομπρέλα και την ανοχή ορισμένων αλλά και κυριευμένος από το δημοσιογραφικό ακαταλόγιστο, ο αρθρογράφος επιτίθεται στους «ρατσιστές της ΕΛΜΕ Λέσβου…» οι οποίοι, σύμφωνα με αυτά που αυτός «βλέπει» αποφάσισαν να στάξουν «το ξενοφοβικό δηλητήριο στα μυαλά και στις ψυχές» των μαθητών.

Ταυτόχρονα μεταφέρει παραπειστικά μια απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία αφορά, συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις και όχι γενικά τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης».

Βέβαια, θα ήταν διαφωτιστικό ο εν λόγω συντάκτης να μας εξηγήσει για αυτές τις χιλιάδες των «εξαφανισμένων» της κυρίας Χριστοδουλοπούλου και ως τι μας επιστρέφονται. Και να μας πει επίσης: Ποιους αφορούν οι συμφωνίες επαναπροώθησης;

Να μας πει ακόμα και που θα μπορούμε να τους δούμε να… λιάζονται…

Ρε, φίλε, για να είσαι πειστικός πρέπει να είσαι πιστευτός. Για να είσαι πιστευτός πρέπει να είσαι αξιόπιστος. Για να είσαι αξιόπιστος πρέπει να είσαι αληθινός…

Για λόγους… υγείας

Τσοχατζόπουλος, Μαρτίνης, Παπαγεωργόπουλος, Φλώρος αποφυλακίστηκαν για… λόγους υγείας…

Συμβουλή: Προσέχετε, όλοι όσοι διαχειρίζεστε δημόσιο χρήμα, γιατί υπάρχει κατάρα που χτυπά την υγεία σας!!! Εκτός και αν έχετε καλό… «γιατρό» για να σας… αποφυλακίσει…

Τον… προσέχουν σαν τα… μάτια τους

Σοβαρές καταγγελίες κατά του Ηλία Ψινάκη για «στρατιές αστυνομικών» που τον προστατεύουν, έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Λιβαθηνός.

Με επιστολή του προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Λιβαθηνός κατήγγειλε ότι ο Ηλίας Ψινάκης συνοδεύεται σε μόνιμη βάση από 2 με 3 αστυνομικούς και από περίπου 30(;) όταν εμφανίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Απορία: Όλοι αυτοί, τον συνοδεύουν και όταν πάει Μύκονο, οέο;;;

Κι’ έρχεται ο άλλος και μου λέει πως ο Ηλίας θα είναι και πάλι υποψήφιος! Βρε μαραθωνοδρόμος θα γίνει και θα φύγει τρέχοντας, αφού το κλίμα στην περιοχή έχει γίνει… ανθυγιεινό!.

Άλλωστε και ο ίδιος δηλώνει πως χρειάζεται… διακοπές γιατί του έχουν λείψει!!!

Όταν οι σεφ της Ν.Δ «δημιουργούν»…

Ο Γιώργος Πατούλης, τελικά, θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής… Ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου εκτόπισε την υποψηφιότητα του Ανδρέα Παχατουρίδη και απέσπασε το «πράσινο φως» του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από θυελλώδες παρασκήνιο.

Σ’ αυτό το παρασκήνιο, δε, αρκετοί είναι εκείνοι που είδαν γαλάζιες «τρικλοποδιές» και «μαγειρέματα» με στόχο τον νυν δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, με αιχμή την επαναφορά στο προσκήνιο υπόθεσης παρατυπιών στο «Πόθεν Έσχον» του. Ήταν και ο μόνος τρόπος για να τον… «φάνε»!!!

Το θέμα Παχατουρίδη κρατάει… χρόνια, όπως η… κολόνια!

Οι συζητήσεις με τον Δήμαρχο Περιστερίου, τον οποίο στήριζε η ΝΔ, στο Περιστέρι, (δεν κατέβαζε δικό της υποψήφιο) είχαν αρχίσει για την Περιφέρεια Αττικής από το 2014 επί Αντώνη Σαμαρά, αλλά τελικά ο ισόβιος Δήμαρχος παρέμεινε στο Δήμο Περιστερίου.

Φυσιολογικά, το σενάριο επανήλθε στο προσκήνιο και φέτος και μετά από πολλές συναντήσεις Παχατουρίδη – Μητσοτάκη, η υποψηφιότητα Παχατουρίδη για την Περιφέρεια Αττικής ήταν σχεδόν οριστική…

Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Πατούλης είχε δηλώσει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων, χωρίς όμως να έχει το «πράσινο φως» της Πειραιώς. Μετά, όμως, την απόφαση του κόμματος για την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, για τον Δήμο Αθηναίων, τα πράγματα εξελίχθηκαν σε γόρδιο δεσμό για το τι θα γίνει με τον Πατούλη και εκεί εξετάστηκε το ενδεχόμενο καθόδου του Δημάρχου Αμαρουσίου στην Περιφέρεια Αττικής…

Ο κ. Πατούλης, μάλιστα, έκανε κάποιες δηλώσεις που άφηναν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι δημοσκοπήσεις, όμως, έδιναν ισχυρό προβάδισμα στον Παχατουρίδη και με σημαντική διείσδυση στους ψηφοφόρους της Ρένας Δούρου όπου φαίνεται ότι υπολείπεται ο Πατούλης.

Επειδή, όμως, ο «δρόμος» για τον Δήμο της Αθήνας, για τον Πατούλη, είχε κλείσει, έπρεπε να «φαγωθεί» ο Παχατουρίδης για να μείνει ελεύθερο το πεδίο για τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και τότε κάποιοι «θυμήθηκαν» τις «παρατυπίες» του «πόθεν έσχον» του Δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη!!!

Το, τέλειο «μαγείρεμα» από τους επιτελείς της… οδού Πειραιώς!!!

Γι’ αυτό δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτούς που λένε ότι η Πολιτική είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Έχω διαπιστώσει ότι έχει καταπληκτική ομοιότητα με το πρώτο.

Ένα κουάξ – κουάξ σε σαλάτα! (και που να πήγαινε, άλλωστε;)

Αίσθηση έχει προκαλέσει μια φωτογραφία συσκευασμένης σαλάτας που κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων και δείχνει έναν εγκλωβισμένο ζωντανό βάτραχο μέσα σε σαλάτα.

Η γνωστή ελληνική αλυσίδα σουπερμάρκετ βελγικών συμφερόντων, μάλιστα, επιβεβαίωσε την φωτογραφία με δήλωση της στο facebook…

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι για να ήταν ζωντανός ο βάτραχος, η σαλάτα ήταν φρέσκια…

Από την άλλη, τι περίμενε κάποιος να έχει μια σακούλα σαλάτας που κοστίζει 2 ευρώ; Αρνί ψητό; Βάτραχος και πολύ είναι…

Και μετά σου λένε ότι οι χορτοφάγοι δεν τρώνε… κρέας!!!

Και ρωτάω εγώ: Θα μπορούσε να βρεθεί βάτραχος μέσα σε μπριζόλα ή σε τίποτα παΐδια προβατίνας; ε;;;;;

Νέα ορθογραφία λέξεων (τις είχαμε συνηθίσει αλλιώς)

αβγό, αλίμονο, αλλιώς, ανιψιός, αντικρίζω, Αράχοβα, αφτί

βαθιά, βεζίρης, βρεμένος, βρικόλακας, βρόμα, βρόμικος

γαβγίζω, γαρίφαλο, γλιτώνω, γόμα, δυόμισι, ζήλια

καβγάς, καημένος, καινούριος, καμιά, κόκαλο, κολόνα, κοπέλα, κρεβάτι, λιώνω

μακριά, μαντίλι, μόλος, Μοριάς, μπίρα, μύγα

Ναβαρίνο, νηστίσιμος, νιώθω

ξίδι, ξιπάζομαι

παλικάρι, πρίγκιπας

σάκος, σβήνω, σινάφι, σιντριβάνι, σιρίτι, στάβλος, συμπάθιο

τάλιρο, τρελός

φιντάνι, φλιτζάνι, φτήνια

χλομός, χνότο, χρεοκοπία

Άντε, τώρα, εμείς που είμαστε μεγάλα… παιδιά, να βρούμε καινούργια… περπατησιά!!!

Κοίτα που παρ’ ολίγον να το ξεχάσω: Προτείνω στους επιτελείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστούν και να προβάλλουν ως κεντρικό τους πρόσωπο, στην προεκλογική τους καμπάνια, τον Τόνι Σφήνο… Έτσι θα μπορούν, άνετα, να λένε πως το… πρόβλημα… πάααααειειιιιι!!!

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.