Παραπολιτικά και… άλλα…

0
203

Ειδήσεις, σχόλια, χιούμορ, πολιτική &… ό,τι ήθελε πρΟκύψει…

Έτσι, για να δούμε τα τεκταινόμενα με μια άλλη… ματιά…

Του Φάνη Κυριόπουλου

Ως γνωστόν…

«Προδότης, δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς αλλά εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει»… Θουκυδίδης (460 – 398 π.Χ)

Όλα καλά κι’ ωραία! Ο Καμμένος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και έγινε ο ανεπίσημος πρωθυπουργός της χώρας. Αυτό δεν το λες και αποτυχία στη ζωή του… Ο Υφυπουργός της ΝΔ, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και «στρατάρχης» Πάνος τώρα και πρωθυπουργάρα που κρατά όμηρο τον μικρό Αλέξη. Επιτυχημένο, το άτομο, μέχρι… τέλους. Τώρα, αυτό μου θυμίζει κάτι, ή είναι η φαντασία μου; Δηλαδή, άλλος να είναι ο πρωθυπουργός και άλλος να…προθυπουργεύει… Μυστήρια… πράγματα!!!

Έμεινε έκπληκτος, λέει, ο Κοτζιάς για τις «ρουκέτες» του Πάνου αναφορικά με τα μυστικά κονδύλια του «ΥΠΕΞ», τα οποία, λέει, ελέγχονται για ποσά πάνω από 25 χιλιάδες ευρά! Δηλαδή, άμα τα μπερντέ ήταν 24.999 χιλιάρικα, επί, δεν ξέρω πόσες φορές, όλα ήταν καλώς καμωμένα;;;

Μα, βρέ παιδιά, τι θέλατε! Συστάσεις και βιογραφικό για τον Καμμένο; Ο Πάνος δεν χρειάζεται τίποτα από αυτά. Μια ζωή «ανεξέλεγκτος» και τρελά «ερωτευμένος, με την… «καρέκλα»!!! Και μην τρέφετε αυταπάτες. Θα είναι ο τελευταίος που θα πέσει, αλλά μαχόμενος για να την… κρατήσει!!!

Όσο για τον Κοτζιά; Διακαής του πόθος ήταν να έχει «γεύση» εξουσίας και να παίζει κάποιον ρόλο! Και αφού δεν τον υπουργοποίησε ο Παπανδρέου, την… έκανε για τον… Αλέξη… Θα μείνει και αυτός στην ιστορία αλλά μάλλον ως ο εμπνευστής μιας άθλιας συμφωνίας για το Μακεδονικό! Άσε που μπορεί να ανακηρυχτεί και «Μακεδονομάχος» και να του στήσουν και την προτομή του, κάπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης…

Και πάνω στην ώρα, είχαμε και νέο θαύμα: Η Ν.Δ. ανακάλυψε ότι όντως υπάρχουν μυστικά… κονδύλια!!! Ούτε το «WikiLeaks» να ήταν! Τόσες δεκαετίες, τόσοι υπουργοί και τόσοι πρωθυπουργοί δεν ήξεραν το παραμικρό! Να όμως που ήρθε ο καιρός και τώρα το… έμαθαν!!! Δεν ξέρω ακόμα, αν εκεί, στο νέο «ΠΑΣΟΚ», το έμαθαν και αυτοί τώρα…

Είναι οριστικό και… διασταυρωμένο: Τα σύννεφα έμειναν εντελώς… ακατοίκητα, αφού έπεσαν από εκεί και οι τελευταίοι, μετά τις καταγγελίες Κοτζιά για τα κονδύλια για τους πρόσφυγες. Σιγά, μωρέ, πως κάνετε έτσι; 1,6 (ψωρο) δις ευρώ πέρασαν (σαν τους πρόσφυγες;) στην Ελλάδα και από αυτά τα 100 μύρια κατέληξαν στο… Πεντάγωνο! Τι να έγιναν τα λεφτά; Μάλλον μουσακάδες και χωριάτικες σαλάτες για να τρώνε και να μη… μιλάνε οι πρόσφυγες! Άλλωστε, δεν λέμε ότι όταν τρώμε, δεν μιλάμε;;; Ε, ρε «φαγοπότι» που έγινε και το ανακάλυψαν όλοι τώρα!!!

Κοτζιάς – Καμμένος – Τσίπρας

Τελικά, ο Τσίπρας βρίσκεται σε περιδίνηση;  Ξέρει ή δεν ξέρει και θέτει σε κίνδυνο τη χώρα;;

Από την άλλη, ψάχνουν λέει, κάποιοι, τα «βαθιά λαρύγγια» που διέρρευσαν τους διαλόγους από το Υπουργικό Συμβούλιο! Σιγά ρε, «μωρές παρθένες», που ανακαλύψατε τώρα πως υπουργοί και υφυπουργοί μιλάνε σαν γαλιάντρες. Κοίτα να δεις, που πέρασαν τόσα χρόνια με «στεγανά» και τώρα ανακαλύψαμε τις διαρροές. Έλεος!

Όμως, δεν έχει καμιά σημασία η επιτυχία και η αποτυχία των πρωταγωνιστών μιας τραγικής κυβέρνησης. Σημασία έχει η εικόνα που εκπέμπει η χώρα αλλά και τα μυστικά και ψέματα που βγαίνουν στο φως. Με άλλα λόγια, δήθεν μυστικά και ψέματα, πού όλοι τα ξέρουν χρόνιααα τώρα… Και το γαϊτανάκι καλά κρατεί…

Και οι «παραστάσεις» της κυβέρνησης συνεχίζονται κανονικά! Δυστυχώς, όμως, το εισιτήριο για όλους εμάς είναι πανάκριβο. Αλλά όχι να μας πιάνουν και κορόιδα, αφού όλοι τους είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Και οι προηγούμενοι και οι παλιοί και οι νέοι και οι καινούργιοι και όλοι τους!

Συνένοχοι είμαστε και εμείς που τους επιλέγουμε. Από την άλλη, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι «αυτούς έχουμε και από αυτούς επιλέγουμε»… Αδιέξοδο!!!

Έλληνας φίλαθλος της Εθνικής έστειλε μήνυμα στην μητέρα του

Μια απίστευτη εικόνα από την κερκίδα της Ελλάδας στη Φινλανδία κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, αφού ένας από τους λίγους Έλληνες οπαδούς που βρίσκονται στο γήπεδο, έστειλε… επικό μήνυμα πίσω στην πατρίδα.

Κυκλάμινα φυτρώνουν παντού πάνω στα καμένα στο Μάτι

Φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν ανθισμένα κυκλάμινα να φυτρώνουν παντού πάνω στα καμένα στο Μάτι. Ο άνθρωπος καταστρέφει την φύση αλλά εκείνη αντιστέκεται. Μετά από 3 μήνες και 99 νεκρούς η φύση δίνει ξανά ζωή στο τόπο της τραγωδίας.

Μήνυμα με… υπονοούμενο (βεβαίως, βεβαίως!)

Φανατικός φίλος της στήλης, από τα παλιά, μου έστειλε μήνυμα και μεταξύ άλλων μου γράφει: «….δεν είδα, όμως, να ασχοληθείς με τα ‘‘παραπολιτικά’’ του Δήμου μας…», κτλ, κτλ… (εννοεί τον Δήμο Φυλής).
Πρώτα απ’ όλα, φίλτατε, βλέπεις πως το μήνυμά σου δημοσιεύτηκε… Τώρα, σε ότι αφορά τα υπόλοιπα, θα σου πρότεινα να μην… προτρέχεις…
Δεν βλέπεις ότι η φύση δεν βιάζεται ποτέ, κι όμως τα πάντα γίνονται στην ώρα τους;;;

Αράχνη γίγας σε χωριό της Πάνω Ρίζας

Η εικονιζόμενη αράχνη-γίγας δεν φωτογραφήθηκε στη ζούγκλα του Αμαζονίου αλλά στο χωριό της Πάνω Ρίζας, στις παρυφές του Ψηλορείτη  και ελπίζουμε ότι το μέγεθος της δεν είναι ανάλογο με την επικινδυνότητα της.

Με ένα κεφάλι που το σχήμα του παραπέμπει σε…ανθρώπινη νεκροκεφαλή (!) η συγκεκριμένη αράχνη σίγουρα προκαλεί σκέψεις για το αν ένα τσίμπημα της μπορεί να σε στείλει στα… επείγοντα.

Αναζητώντας τα… ίχνη της εικονιζόμενης, κάποιος θα μάθει πως λέγεται «Αργιόπη» (δεν σας θυμίζει όνομα γεροντοκόρης σε παλιά ελληνική ταινία;), συναντάται σε όλο τον κόσμο και είναι από τις μεγαλύτερες αράχνες της Ευρώπης, με ιδιαίτερη ικανότητα στην κατασκευή ανθεκτικών και εντυπωσιακών ιστών.

Και όμορφα και… ανθεκτικά

Νέο «λούκ» απέκτησε η πρόσοψη του 1ου Παιδικού Σταθμού Ζεφυρίου, μετά την αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων και πορτών λόγω παλαιότητας (και διάβρωσης). Η αντικατάστασή τους με νέα, σύγχρονης μορφής και τεχνολογίας καθώς επίσης και η επισκευή ρωγμών και ο χρωματισμός του μανδρότοιχου, προσδίδουν μια άλλη αίσθηση στην «εικόνα» του Σταθμού…

500 ευρώ πρόστιμο σε κάτοικο της Στυλίδας επειδή ο σκύλος του γαβγίζει

«Τον σκύλο, τον λέω» Όσκαρ», αλλά από τις πολλές φορές που έχω πάει στην αστυνομία τον έχω μετονομάσει σε «Παλαιοκώστα». Δεν γαβγίζει πάντα. Εδώ και τρεις εβδομάδες έρχεται το περιπολικό στο σπίτι μου για να διαπιστώσουν αν γαβγίζει.«Τον άκουσαν και με κάλεσαν πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα» δήλωσε ο κ. Φύσσας, «ιδιοκτήτης» του τετράποδου, σε πρωινή καθημερινή εκπομπή…

Τώρα τι να σου πω, ρε φίλε. Εάν το «θέμα» είναι σαν αυτό που «έζησα» το περασμένο καλοκαίρι, όταν επί έναν μήνα (λόγω διακοπών κάποιων) «έφαγα» το ξενύχτι της ζωής μου από γαυγίσματα σκύλων, τότε καλά σου έκαναν. Δεν πιστεύω ότι ξαφνικά κάποιοι τρελάθηκαν και σου έστειλαν την Αστυνομία! Για να γαυγίζει συνέχεια το ζώο κάτι δεν γίνεται σωστά από αυτόν που το έχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κρατικό Προϋπολογισμό για το 2019, οι δαπάνες για την παιδεία είναι, για μια ακόμα φορά,… μειωμένες…

Καλώς τα, τα… παιδιά!

«Έσκασε μύτη» και αυτός ο Βασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης, ντέ, (αλήθεια, που ήταν τα 4 τελευταία χρόνια; – Δηλαδή «που ’σουν μάγκα τον χειμώνα» επί τέσσερα»…), να κάνει… καταγραφή των… τσιγγάνων αλλά και να μας «κουνήσει» το δάκτυλο για τις συνθήκες διαβίωσής τους!!!

Είπε μάλιστα «…απλά δυστυχώς κάτι τέτοιοι «νοικοκυραίοι» Δήμαρχοι όπως ο Δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς Χρήστος, επιτρέπουν σε ανθρώπους των περιοχών τους να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Από αυτούς τους «νοικοκυραίους» Δημάρχους οι Ρομά της Δυτικής Αττικής ζουν σε εξευτελιστικές συνθήκες, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, με την Ευρώπη και με τους Δήμους Μεγάρων και Ασπροπύργου, που κάνουν κοινωνικές έρευνες απογραφές». Τι λες τώρα!!!

Δεν θα κάνω τον συνήγορο του «διαβόλου» αλλά θα «μιλήσω» ως δημότης αυτού του τόπου τα τελευταία 32 χρόνια, συμβιώνοντας με αυτό το μείζων πρόβλημα που είναι γεγονός ότι ολοένα και διογκώνεται…

Αναρωτιέμαι εάν ο κ. Βασιλείου (αυτός που είναι νοικοκύρης),προήλθε από… παρθενογένεση ή ζει σε άλλον… πλανήτη…

Ακόμα ένας, πρώτος στην θεωρία, όπως πολλοί άλλοι και όλοι εξ’ αποστάσεως, στα σίγουρα… Και απέναντι όλοι εμείς οι… ρατσιστές! Να μας πει τι έλεγε, σε συνέντευξή του, το 2015 και τι έκανε αυτός, η Περιφέρεια, και το κόμμα που στηρίζει!!!

Εύκολα λόγια, από… μακριά, γιατί από εκεί που κατοικεί το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να… ατενίζει το πρόβλημα που εμείς βιώνουμε και εκ των πραγμάτων δεν χρειαζόμαστε προεκλογικούς αυτόκλητους σωτήρες…

Σε ότι αφορά τις συγκρίσεις του, ας δει τις συγκεκριμένες φωτός που είναι από «οδοιπορικό» στον Ασπρόπυργο, το 2016! Έχει αλλάξει κάτι εκεί, μέχρι σήμερα;;;

Από την άλλη, είναι λυπηρό, όμως, κάποιοι να προβάλλουν τέτοιου είδους «δηλώσεις», για προεκλογικούς λόγους και μόνο. Στα πλαίσια της δημοκρατίας και της δεοντολογίας, επιβάλλεται να φιλοξενούμε όλες τις απόψεις αλλά εμείς που γνωρίζουμε, να μην τις υιοθετούμε, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις… Και επαναλαμβάνω: Δεν χρειαζόμαστε αυτόκλητους «σωσίες» που «ρητορεύουν» για δικό τους… όφελος…

Αψηφούν την βαρύτητα

Δεν χρειάζεται να έχετε πτυχίο φυσικής για να ξέρετε τον νόμο της παγκόσμιας έλξης του Ισαάκ Νεύτων: «Οι ελκτικές δυνάμεις μεταξύ δύο ουρανίων σωμάτων είναι ανάλογες του γινομένου των μαζών τους και αντιστρόφως ανάλογες του τετραγώνου της μεταξύ των κέντρων μάζας τους απόστασης».

Ακόμα και αν αυτό ακούγεται κάπως ακαταλαβίστικο όλοι καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί η γενική αρχή της βαρύτητας, ειδικά όταν βλέπουμε κάτι που φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με αυτή την αρχή. Αυτές οι κατσίκες την έχει τελείως… γραμμένη την βαρύτητα!

Μαμάδες, μακριά από τα αγόρια

Εντυπωσιακή ατάκα του Δημήτρη Σούρα, ψυχιάτρου – ψυχοθεραπευτή, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Φυλής για το «bullying» και τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. (https://otyposnews.gr/archives/62328)

Μιλώντας για την σχέση της ελληνίδας μάνας με τον γιό, ανέφερε πως το διαρκές σφιχταγκάλιασμα της μάνας και η προσπάθειά της να τον κάνει να της μοιάσει, και να του μεταφέρει τα δικά της πρότυπα, εγκυμονούν τον κίνδυνο το παιδί να γίνει ομοφυλόφιλο!

Και έστειλε το… μήνυμα: Πατεράδες, κοντά στα αγόρια. Μαμάδες, μακριά από τα αγόρια!!!

ΌΧΙ

Ναι, ναι, και εμείς λέμε όχι στις «ΜΑΪΜΟΥΚΟΥΝΕΖΙΚΕΣ» ή στις «ΜΑΪΜΟΥΚΟΙΝΕΖΙΚΕΣ σκάλες!!!

Γιατί ο Οκτώβριος δεν έχει «μ»;

Γνωρίζουμε οι περισσότεροι πως ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που δεν γράφεται με «μ», συγκριτικά με τους τρεις άλλους… διπλανούς του, τον Σεπτέμβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

Εμείς έχουμε δανειστεί το ρωμαϊκό ημερολόγιο το οποίο αρχικά είχε 10 μήνες, καθώς απουσίαζαν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, που προστέθηκαν αργότερα. Επομένως, το ημερολόγιο ξεκινούσε από τον Μάρτιο.

Οι πρώτοι τέσσερις μήνες είχαν ονόματα θεών και οι επόμενοι συνέχιζαν αριθμητικά, δηλ. ο Quintilis ήταν ο πέμπτος, ο Sextilis ήταν ο έκτος κ.ο.κ. Αργότερα ο πέμπτος και ο έκτος μήνας αφιερώθηκαν σε αυτοκράτορες και συγκεκριμένα στον Ιούλιο Καίσαρα και στον Οκταβιανό Αύγουστο. Οπότε είχαμε:

Martius (στον Άρη)

Aprilis (στην Αφροδίτη)

Maius (στη Μαία)

Junius (στην Ήρα)

Quintilis (πέμπτος)

Sextilis (έκτος)

September (έβδομος)

October (όγδοος)

November (ένατος)

December (δέκατος)

Βλέπουμε, λοιπόν πως ο έβδομος μήνας λεγόταν September από το septem (εφτά), ο όγδοος μήνας ονομάστηκε October από το octo (οκτώ), ο ένατος ήταν ο November από το novem (εννιά) και τέλος δέκατος και τελευταίος ήταν ο December από το decem (δέκα). Έτσι, αφού ο Οκτώβριος δεν είχε «μ» στα Λατινικά (October), δεν έχει ούτε στα Ελληνικά.

Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το… κεφάλι

Και εκεί που έχουμε την… ησυχία μας, τσούπ και εμφανίζεται ο «νεοσσός» της πολιτικής, να δημιουργήσει… εντυπώσεις!

Πρόσεχε, λεβέντη μου και πάρτο αλλιώς!

Πρόσεχε τι λες, πως το λες, που το λες, ποιόν σχολιάζεις, ποιόν κουτσομπολεύεις και ποιόν «θάβεις», γιατί τα αετόπουλα που βιάζονται να πετάξουν από την φωλιά τους… τσακίζονται στα βράχια του βουνού όπου… γεννήθηκαν! Το κατάλαβες;;;

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.