Παρεμβάσεις Στεργίου για «Καλλικράτη», «φιλοξενία» λαθρομεταναστών και Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

0
61

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης με επιστολές του προς τους Αρχηγούς των Κομμάτων, τους αρμόδιους Υπουργούς, τον  Περιφερειάρχη Αττικής, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τα συνδικαλιστικά όργανα ΚΕΔΕ & ΠΕΔΑ, παρεμβαίνει για:

Τα  Στρατοπέδα Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών,

Την  Ψήφιση  του Σχ. Νόμου –  Καλλικράτης 2 και

Τη Λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Πεντέλης τονίζει:

α. Για το θέμα «Στρατόπεδα φιλοξενίας λαθρομεταναστών»

Η Κεντρική εξουσία πέτυχε για μια ακόμη φορά το στόχο της, να μεταφέρει ένα τελματωμένο επί σειρά ετών διεθνές και τεράστιο θέμα που αφορά στους λαθρομετανάστες, στις πλάτες της Αυτοδιοίκησης καθώς και την συνολική αποτυχία της στην επίλυση του.

Τα κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου μας προφανώς και δεν πρέπει να ακολουθήσουν για μία ακόμη φορά τις κομματικές γραμμές των κομμάτων  που τα στήριξαν,  κωφεύοντας. Είναι  ώρα η Αυτοδιοίκηση να πάρει το ρόλο που της ανήκει και όχι αυτό που έχει σήμερα, να αποτελέσουν δηλαδή τα κυβερνεία των περιοχών τους με τελεσίδικες αρμοδιότητες  σε τόσο σοβαρά θέματα-προβλήματα.

Το θέμα είναι καθαρά θεσμικό, αφορά τη νέα Κυβέρνηση και δεν πρέπει  να προωθηθεί λύση προχειρότητας σήμερα.

β. Για το θέμα του Καλλικράτη ΙΙ

Σταματήστε την προώθηση  ψήφισης του νομοσχεδίου σχετικά με την αναθεώρηση του Καλλικράτη ( Καλλικράτης ΙΙ) στην παρούσα Βουλή. Έχετε χρόνο, έστω και την τελευταία  στιγμή, να σταματήσετε την συνεχιζόμενη προχειρότητα  και απαξίωση στην  αυτοδιοίκηση  που πιστεύουμε και υπηρετούμε.

γ. Για το θέμα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι το μόνο μεγάλο και αξιόπιστο νοσοκομείο στη Βορειοανατολική  πλευρά του Πεντελικού που λειτουργεί άριστα μέχρι σήμερα  εξυπηρετώντας  τις ανάγκες όλων των Δήμων της περιοχής, στηρίζοντας  ότι πιο ελπιδοφόρο έχουμε: την υγεία των παιδιών μας.

Είναι ανάγκη η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου και τα συνδικαλιστικά μας όργανα να στηρίξουν την ύπαρξη και τη λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, για το καλό των παιδιών  μας.

Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο, όπου πολλά θέματα και χρόνια προβλήματα, εύκολα και πρόχειρα προωθούνται για επίλυση σε βάρος του πολίτη.

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.