ΠΟΕ – ΟΤΑ: Επιδιώκεται να δοθεί η διαχείριση των σκουπιδιών σε ιδιώτες …

0
59

Έντονα διαμαρτυρήθηκε η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΔΚΝΑ για την προγραμματική σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί, μεταξύ του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής και της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με τα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ τόνισαν πως η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΚΔΝΑ και η Περιφέρεια Αττικής επιδιώκουν να παραδώσουν τη διαχείριση των σκουπιδιών σε ιδιώτες και για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να εγκρίνουν τους περιβαλλοντικούς όρους για τη λειτουργία εργοστασίου βιολογικής ξήρανσης 700 τόνων.

Επιπλέον υπογράμμισαν ότι σχεδιάζεται να παραδοθεί η διαχείριση των απορριμμάτων στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, χρεώνοντας για 25 χρόνια τους ΟΤΑ με δυσβάστακτα τέλη εισόδου.

Υποστήριξαν δε, ότι το εργοστάσιο ξήρανσης θα είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, θα έχει υψηλό κόστος που θα μετακυληθεί στους πολίτες και θα ευνοεί έναν και μόνο εργολάβο.

Φοτό αρχείου

Αντιπρότειναν την ολοκληρωμένη λειτουργία του υπάρχοντος εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης – κομποστοποίησης, στα Άνω Λιόσια, τη δημιουργία δύο εργοστασίων μηχανικής ανακύκλωσης, δυναμικότητας 1.200 τόνων το χρόνο, περισσότερους κάδους ανακύκλωσης, την καθιέρωση των ρευμάτων οργανικών αποβλήτων, τη δημιουργία τριών εργοστασίων κομποστοποίησης και την επιτάχυνση της κατασκευής έξι σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Από την πλευρά του, ο ΕΣΔΚΝΑ υποστηρίζει ότι το σύστημα διαχείρισης  απορριμμάτων της Αττικής πρέπει να υλοποιηθεί.

Φωτό αρχείου

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «Μέχρι σήμερα το υπάρχον σύστημα ρίχνει εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων ετησίως μόνο στο ΧΥΤΑ Φυλής με τις γνωστές περιβαλλοντικές και άλλες δυσμενείς σε βάρος πολιτών της Δυτικής Αττικής συνέπειες»…

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.