Ποιοί υπάλληλοι των Δήμων γλιτώνουν τη διαθεσιμότητα

0
69

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

– Μόνιμοι υπάλληλοι και υπάλληλοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου μπορούν να σωθούν

– Κίνδυνος διαθεσιμότητας και απόλυσης για τους υπαλλήλους των ΝΠΠΔΔ και των εταιρειών των Δήμων

– 5.000 υπάλληλοι θα βγουν άμεσα σε διαθεσιμότητα από τους δήμους.

Μακριά από τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις από το Δημόσιο μπορούν να μείνουν οι υπάλληλοι των δήμων που θα μπουν στη διαδημοτική κινητικότητα.

Με σχετική διάταξη που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών όσοι υπάλληλοι ενταχθούν στην κινητικότητα ουσιαστικά εξασφαλίζουν την εργασία τους στο Δημόσιο.

Σώζονται από τη διαθεσιμότητα όσοι μπουν στην κινητικότητα των δήμων

Το μέτρο θα αφορά σε μόνιμους υπαλλήλους των Δήμων και σε όσους εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε δήμους και περιφερειακές ενώσεις δήλων.

Από τη διαδικασία ωστόσο εξαιρούνται όσοι εργάζονται στις εταιρείες των Δήμων αλλά και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Από αυτούς τους υπαλλήλους θα προέλθουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις.

Υπάλληλοι εταιρειών και ΝΠΔΔ των δήμων κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα ή απόλυση

Ουσιαστικά μιλάμε για περίπου 5.000 διαθεσιμότητες με το επόμενο κύμα των 12.500 από το δημόσιο, αλλά και πολλές απολύσεις, καθώς κινδυνεύουν πλέον με «ξαφνικό θάνατο» τόσο Νομικά Πρόσωπα, όσο και εταιρείες των δήμων που είναι ζημιογόνες.

Για να είναι βέβαια επιτυχημένο το μέτρο της κινητικότητας και να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτή περισσότεροι υπάλληλοι το κλειδί, είναι σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος να υπάρχουν ανά δήμο και τα κατάλληλα κονδύλια για την κάλυψη της μισθοδοσίας των νέων θέσεων.

πηγή: Newsit.gr

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.