Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών: Παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!

0
104

Η απόφαση «σταθμός» από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και δικαιώνει όλους όσοι «μιλούσαν» ακόμα και για αντισυνταγματικότητα του μέτρου…

Του Φάνη Κυριόπουλου

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο με την ιστορική απόφασή του με αρ.  1101/2012, χαρακτήρισε παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και έκανε δεκτή τη συλλογική αγωγή που κατέθεσαν πολίτες, οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών κατά του μέτρου της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Η απόφαση, τριανταμία σελίδων, που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι άμεσα εκτελεστή, γεγονός που σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των οργανώσεων, «η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο χαρακτηρίζεται προσωρινά εκτελεστή» και η ΔΕΗ πρέπει άμεσα να σταματήσει να εισπράττει το τέλος ακινήτων, ακόμη και αν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και μέχρις ότου το θέμα «ξαναπάει» στη Δικαιοσύνη.

Αξίζει να τονιστεί πως αν η ΔΕΗ διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εξ αιτίας της μη πληρωμής του τέλους ακινήτων, μετά την συγκεκριμένη απόφαση, υποχρεούται να καταβάλλει ως αποζημίωση 300 ευρώ ημερησίως…

Δείτε ολόκληρη την απόφαση εδω

Σημείωση: Είναι πολυσέλιδη, αλλά αξίζει τον… κόπο…

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.