Πρώτη φορά αριστερά: 2.560 ευρώ μισθός για το άδειο πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη!

0
136

notopoyloy-katerina-2Μετά και τα εγκαίνια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη που έκανε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο διορισμός της διευθύντριας, Κατερίνας Νοτοπούλου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, η κυρία Νοτοπούλου διορίζεται από 23-11-2016 στη θέση της «Προϊσταμένης στο Γραφείο Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού» και θα αμείβεται με τις «κάθε είδους αποδοχές που αντιστοιχούν κάθε φορά στον 1ο βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 2/1015/ΔΕΠ (5-1-2016) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ο μισθός «ειδικών θέσεων 1ου βαθμού» διαμορφώνεται σύμφωνα με την σελίδα 7 της εγκυκλίου.

Με τις διατάξεις της παραγράφου 7 ορίζεται ότι οι μηνιαίες αποδοχές των προϊσταμένων των ειδικών γραφείων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, είναι ίσες με αυτές των υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων 1ου βαθμού.

Αυτό σημαίνει πως ο βασικός μισθός τους ορίζεται στο ποσό των 1.960 € μηνιαίως και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δικαιούνται επίσης, και το επίδομα θέσης ευθύνης της υποπ. αγ της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 16, δηλαδή συν 600 ευρώ, ήτοι σύνολο μισθού 2.560 ευρώ!

Σε αυτές προστίθενται οι αμοιβές για την πέραν του νομίμου ωραρίου εργασία (δηλαδή υπερωρία!) και πολύ πιθανόν να δικαιούνται και «αποζημίωσης η οποία συνδέεται με την άσκηση ιδιαίτερων ή σημαντικών καθηκόντων (job based remuneration)».

notopoyloy-diorismos

Σειρά έχουν, τώρα, ο ειδικός σύμβουλος και οι 2 μετακλητοί υπάλληλοι, που θα πλαισιώσουν το Πρωθυπουργικό γραφείο…
Σημειώνεται πως η 28χρονη Νοτοπούλου έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ ήταν υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», όπου στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2014 είχε αναλάβει το έργο της εκπροσώπου τύπου της παράταξης…
Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.