ΠΥΡΚΑΛ – ΕΒΟ: Του εφάπαξ το… κάγκελο!!!

0
147

PYRKAL-EBO

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών διαφθοράς μπαίνει ένα ακόμα σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος, που αφορά στην υπόθεση των “χρυσών αποζημιώσεων” οι οποίες χορηγήθηκαν σε πρώην εργαζομένους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), την τετραετία 2006 – 2010.

Oι ανακριτές διαφθοράς Χρήστος Παπακώστας και Δημήτρης Καβαλάρης ερευνούν 21 πρόσωπα που διετέλεσαν μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών ΠΥΡΚΑΛ, ΕΒΟ και ΕΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι υπεύθυνοι της εταιρείας φέρονται να χορηγούσαν σε υπαλλήλους που αποχωρούσαν λόγω συνταξιοδότησης, αποζημιώσεις που έφταναν έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες, με το Νομικό Συμβούλιο του κράτους να προβλέπει πλαφόν 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την δικογραφία οι κατηγορούμενοι φέρεται πως είχαν συνάψει συμφωνία για ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Εθνική Ασφαλιστική με κόστος 43 εκατ. ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν το 2010 από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Δικαστικές πηγές σημειώνουν πως 600 υπάλληλοι έφυγαν από τα ΕΑΣ (ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ) την τετραετία 2006 – 2010 και πήραν αποζημιώσεις που έφταναν έως τα 80.000 ευρώ.

Αν και μέρος μόνο των εφάπαξ έχει ήδη πληρωθεί τα ΕΑΣ έχουν λογιστικοποιήσει τα ποσά ως ανάληψη υποχρέωσης.

Briefing news

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.