ΠΥΡΚΑΛ: Να χαρακτηριστεί ως «μνημείο» της ιστορίας της πόλης

0
117

Αυτοψία του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (βίντεο με drone) 8 Ιουνίου 2019.

Την προηγούμενη Πέμπτη το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων συνεδρίασε προκειμένου να εξετάσει τα αιτήματά μας που αφορούν: 1) στον χαρακτηρισμό του ακινήτου της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα ως ιστορικού τόπου – τεκμήριο της βιομηχανικής ιστορίας της πόλης και 2) στον χαρακτηρισμό ως νεωτέρων μνημείων κτηρίων στο βόρειο και νότιο συγκρότημα καθώς και του κινητού – υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Τα αιτήματά μας – όπως τεκμηριώθηκαν στην πρόταση που κατατέθηκε πέρυσι από την MONUMENTA – υποστήριξαν μαζί μας εκπρόσωποι του ΙCOMOS, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, του ΤΙCCIH καθώς και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ.

Το Κεντρικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης προκειμένου την προσεχή Τετάρτη (12/6) Επιτροπή του να πραγματοποιήσει αυτοψία στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ που έχει περιέλθει από το 2017 στην ιδιοκτησία των ΕΛΠΕ.

Το βίντεο – της Pcaptures Aerial την οποία ευχαριστούμε θερμά – δείχνει με τον πιο παραστατικό τρόπο τα πάντα: την ανεκτίμητη αρχιτεκτονική και βιομηχανική κληρονομιά αυτού του ιστορικού τόπου που πρέπει να διασωθεί, την θέση του ακινήτου της ΠΥΡΚΑΛ ανάμεσα στην πόλη και το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ καθώς και τις δυνατότητες να εφαρμοστεί στην πράξη ένα παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και υποχρέωσης.

Δείτε το βίντεο  ΕΔΩ

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.