Πώς ψηφίζουμε την δεύτερη Κυριακή

0
104

Επαναληπτικές εκλογές 2019: Δείτε πως θα ψηφίσετε στις στις εκλογές της 2ης Ιουνίου. Στις κάλπες ξανά την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου, θα προσέλθουν οι πολίτες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών 2019.

Και αυτήν την Κυριακή, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Σε συνολικά 51 δήμους της περιφέρειας Αττικής, θα επαναληφθεί η ψηφοφορία καθώς οι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από το 50% για να εκλεγούν από τον πρώτο γύρο.

Η εκλογική διαδικασία, αυτήν την φορά διαφοροποιείται καθώς, όσοι προσέλθουν στις κάλπες, δεν θα ψηφίσουν για ευρωεκλογές αλλά μόνο για περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε όσους Δήμους και Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο, οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν για δήμαρχο και περιφερειάρχη.

Οι δήμοι που έβγαλαν από την πρώτη Κυριακή δήμαρχο θα ψηφίσουν μόνο για την περιφέρεια.

Πιο συγκεκριμένα σε αυτούς τους δήμους, οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν ανάμεσα στα ψηφοδέλτια των δύο πρώτων συνδυασμών της πρώτης Κυριακής, στα οποία δεν χρειάζεται σταυρός, παρά μόνο η τοποθέτησή του ψηφοδελτίου που επιθυμεί ο ψηφοφόρος στον φάκελο.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι στην περιφέρεια και τον δήμο μου; Που μπορώ να τους πληροφορηθώ;

Οι ψηφοφόροι δύνανται να ενημερωθούν σχετικά από τον οικείο Δήμο, ο οποίος εκδίδει, δημοσιεύει και αναρτά το πρόγραμμα εκλογής.

Πού θα μπορώ να δω τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών;

Τα αποτελέσματα των εκλογών ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών: (https://ekloges.ypes.gr/).

Υπενθυμίζεται ότι:

➜ Δεν επιτρέπεται στα κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να χορηγούν εισιτήρια για τη μετακίνηση των ετεροδημοτών ή να ναυλώνουν μεταφορικά μέσα.

➜ Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δικαστικοί, θρησκευτικοί και δημόσιοι λειτουργοί, όταν ασκούν τα καθήκοντά τους, οφείλουν να τηρούν τις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας της Διοίκησης. Ως εκ τούτου, πρόσωπα που κατέχουν δημόσιο αξίωμα ή υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης οφείλουν, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο, να απέχουν από δηλώσεις υποστήριξης υπέρ συγκεκριμένου κόμματος ή αποδοκιμασίας κόμματος, επικαλούμενοι τη δημόσια ιδιότητά τους.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.