Σε κατάσταση «vertigo» το Υπουργείο Οικονομικών;

0
68

Σε κατάσταση «vertigo» φαίνεται να έχει περιέλθει το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικά ο «έγκριτος» συνταγματολόγος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχετικά με το χαράτσι επί των ακινήτων και την πληρωμή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!

Του Φάνη Κυριόπουλου

Τι άλλο να υποθέσει κάποιος αφού με μια απαράδεκτη απόφαση που χρήζει γνωμάτευσης «ψυχιάτρου», το Υπουργείο υποχρεώνει τις πολύτεκνες οικογένειες που απαλλάσσονται(!) από την καταβολή του τέλους να πληρώσουν, καταρχήν, το χαράτσι μαζί με την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και στην συνέχεια να καταθέσουν αίτηση εξαίρεσης για να τους επιστραφούν τα… χρήματα!

Να σημειωθεί πως αυτήν την «κίνηση» το Υπουργείο την χαρακτηρίζει «ρύθμιση» και προφανώς, για τους κρατούντες, οι πολύτεκνοι θα πρέπει να αισθάνονται και υποχρεωμένοι στο… κράτος για την… γενναιοδωρία του!

Νίκος Νικολόπουλος: «Αντικοινωνική και απαράδεκτη αυτή η διαδικασία – Οι πολύτεκνοι δικαιούνται και απαιτούν αξιοπρέπεια»…

Ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Νικολόπουλος βουλευτής Αχαΐας, με αφορμή τη ρύθμιση για το χαράτσι στους πολύτεκνους προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η στοχοποίηση της Πολύτεκνης Οικογένειας που κλιμακώθηκε στην καταστροφική διετία της Κυβέρνησης Παπανδρέου δεν μπορεί να συνεχίζεται σήμερα.

Η Μεταβατική Κυβέρνηση οφείλει στη διαχείριση της Καθημερινότητας να είναι ευαίσθητη και Δίκαιη.

Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί σήμερα τους πολύτεκνους που απαλλάσσονται, να πληρώσουν το χαράτσι των Ακινήτων μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στη συνέχεια να αιτηθούν εξαίρεση και να τους επιστραφούν τα χρήματα. Η διαδικασία αυτή είναι αντικοινωνική και απαράδεκτη.

Καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών άμεσα να ανακαλέσει τη ρύθμιση αυτή.

Η διαχείριση ακόμη και επώδυνων μέτρων έχει περιθώρια κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης και αυτά πρέπει να τα εξαντλήσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Μεταβατική Κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν μπορεί να καλύπτει και να συνεχίζει τις αντικοινωνικές πρακτικές της Διετίας.

Οι πολύτεκνοι μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των περικοπών και δραματικών μειώσεων των εισοδημάτων δικαιούνται και απαιτούν αξιοπρέπεια…

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους τη στερεί».

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.