Σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες οι δηλώσεις Στουρνάρα

0
41

Αν κάτι συνοδεύει τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, από τότε που ανέλαβε – σχεδόν μια εικοσαετία πριν – θέσεις ευθύνης, είναι η αισιοδοξία.

Δυστυχώς γι’ αυτόν οι προβλέψεις του ακόμα και για βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις κινούνταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, απ’ αυτά που πιστοποιούσε η ίδια η πραγματικότητα. Κατά συνέπεια οι εκτιμήσεις του περί εξόδου από το τούνελ με την εφαρμογή των κατευθύνσεων που προτείνει, δεν μπορούν να ληφθούν «τοις μετρητοίς».

Ανησυχητική όμως είναι η «αφοπλιστική ειλικρίνειά» του σε συνέντευξη που έδωσε σε ΜΜΕ του εξωτερικού ότι «δεν δύναται η χώρα να ζητήσει από τους πιστωτές της το παραμικρό πριν επανέλθει στη σωστή πορεία». Γιατί ουσιαστικά ανατρέπει όλα τα εξαγγελθέντα προεκλογικά και ακυρώνει το περιεχόμενο της συμφωνίας των τριών αρχηγών των κυβερνητικών εταίρων, όπως αυτή τουλάχιστον δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πέρα λοιπόν από τη διαιώνιση της αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, όπως εκφράζεται από την ίδια την αυτοδιάψευση διά «χείλεων παραγόντων» του, το ερώτημα που τίθεται είναι: Με μια λανθασμένη συνταγή και παράλληλα κακή δοσολογία, όπως διατείνονται οι κυβερνώντες, με αποτύπωμα την εκτίναξη της ύφεσης και της ανεργίας και τη νέκρωση κάθε σχεδόν παραγωγικής διαδικασίας, με παρούσες το σύνολο των στρεβλώσεων και των κακοδαιμονιών, πως θα ορθοποδήσει η χώρα; Τόσο το απλό, όσο και το εξειδικευμένο αισθητήριο, συμπίπτουν σ’ αυτή την περίπτωση. Με την ακολουθητέα πολιτική «και η εγχείριση θα αποτύχει και ο ασθενής…».

Πριν είναι πολύ αργά, πριν το σαθρό παρόν συμπαρασύρει τις προοπτικές και τη βιωσιμότητα της χώρας και των πολιτών, είναι η ώρα να αλλάξουμε πολιτικές. Με εναλλακτικό σχέδιο, με καθαρές κουβέντες, με πειθώ στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης. Και χωρίς να θεωρούμε υποζύγιο την ελληνική κοινωνία.

Η συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, δήλωσε σχετικά:

«Η διαφορετική στάση της νέας κυβέρνησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, ενισχύει το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς αυτήν. Ακούγοντας τον κύριο Στουρνάρα να δηλώνει στα ξένα μέσα ότι η χώρα δεν μπορεί να ζητήσει τίποτα παραπάνω από τους δανειστές της μέχρι να έρθει στην “ορθή πορεία”, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες και αφήνει τη χώρα απλό παρατηρητή στη διολίσθηση της».

οπτικοποιημένη η δήλωση στο

http://www.ecogreens-gr.org/videos/06_07_12_vrontisi_diloseis_stournara.MOV

Περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου: 2103306301 (εσωτ. 115, 116)

Ζωή Βροντίση: 6971892553

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.