Στην γραμμή εκκίνησης η «Ενότητα Πολιτών»

0
86
Χ.Κουράση, Κ.Βάβουλας, Σ.Σάββας, Φ.Γιαννοπούλου

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν στελέχη και φίλοι της νέας Δημοτικής Παράταξης, η «Ενότητα Πολιτών» ξεκίνησε και επίσημα την πορεία της προς τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου.

Του Φάνη Κυριόπουλου

Η δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συμμαχία» Κώστας Βάβουλας και η υποψήφια δήμαρχος Χρυσούλα Κουράση ανακοίνωσαν την στήριξή τους στον υποψήφιο Δήμαρχο Σάββα Σάββα, με κοινό στόχο την μεγάλη συμπαράταξη.

Φωτεινή Γιαννοπούλου

«Επιλέξαμε τον πρώτο μεταξύ ίσων και όλοι μαζί ξεκινάμε έναν δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα. Τόσο εγώ, όσο και η πλειοψηφία της Δημοτικής μας Παράταξης, δηλώνουμε ότι τα όρια της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας δεν τα ξεπερνούν οι κομματικές γραμμές», δήλωσε χαρακτηριστικά η Φωτεινή Γιαννοπούλου.

«Σήμερα, θα ήθελα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προοπτική του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ένα μήνυμα, ότι μπορούμε να προκαλέσουμε θετικές και ποιοτικές αλλαγές στην περιοχή μας. Ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε. Ότι μπορούμε να σκεφτόμαστε, να αποφασίζουμε, να βρίσκουμε λύσεις και διεξόδους για τα προβλήματα που μας απασχολούν», ανέφερε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Σάββας.

Για την ανακήρυξη του κ. Σάββα ως κοινού εκφραστή της συμμαχίας νίκης, τόσο η κ. Γιαννοπούλου όσο και ο κ. Βάβουλας αλλά και η Χρυσούλα Κουράση ανέφεραν πως κατέληξαν σε αυτήν τους την απόφαση αναγνωρίζοντας τον κ. Σάββα ως το πρόσωπο εκείνο που μπορεί να ενώσει, να οδηγήσει και να εμπνεύσει, χαρακτηρίζοντάς τον ως πρόσωπο νέο, αυτοδημιούργητο, επιστημονικά καταρτισμένο, έντιμο και άφθαρτο, με πραγματική γνώση των προβλημάτων του νέου δήμου.

Οι εκπρόσωποι και των τριών ενωμένων πλέον παρατάξεων δεσμεύτηκαν σε ένα προγραμματικό πλαίσιο απόλυτα προοδευτικό και φιλολαϊκό και με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του νέου Δήμου, στηριζόμενοι αποκλειστικά στις νέες προοπτικές που δίνει το σχέδιο «Καλλικράτης».

Δ.Ανυφαντάκης, Γ.Παππούς, Φ.Γιαννοπούλου, Σ.Σάββας
Σ.Σάββας, Σ.Δράκος

Εστίασαν, στους κρίσιμους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, της δημόσιας ασφάλειας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της παιδείας, της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων του δήμου, την καταπολέμηση της ανεργίας, την απογκετοποίηση, την πράσινη ανάπτυξη, την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων προς όφελος των πολιτών, την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας και την άμεση πλέον εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα από εφαρμογή προγραμμάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και καθημερινού ελέγχου των όσων θα πράττουν ως νέα διοίκηση.

Εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη παρουσία δημοτών από όλους τους πολιτικούς χώρους, καθώς και η παρουσία προσωπικοτήτων της τοπικής κοινωνίας και των τριών Δήμων.

Η ομιλία – μήνυμα – του Σάββα Ι. Σάββα

Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι.

Με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης θα ήθελα, πρώτιστα να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη συμβολή σας στην προβολή των θεμάτων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα, θα ήθελα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προοπτική του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ένα μήνυμα, ότι μπορούμε να προκαλέσουμε θετικές και ποιοτικές αλλαγές στην περιοχή μας. Ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε. Ότι μπορούμε να σκεφτόμαστε, να αποφασίζουμε, να βρίσκουμε λύσεις και διεξόδους για τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Η ίδρυση της παράταξης αυτής, μιας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών, που βασίζεται στις Αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών, έχει ως στόχο της να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στο Δήμο και να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη να συμβάλουν αποτελεσματικά και καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας αυτής της πόλης.

Η δημιουργία της παράταξής μας δεν είναι το αποτέλεσμα κάποιων «εργαστηριακών δοκιμών» κομματικών γραφείων ή προσωπικών συμφερόντων. Όσοι ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την δημιουργία αυτής της παράταξης είχαμε αποφασίσει να απευθυνθούμε σε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους για συνεννόηση και συνεργασία για το καλό της πόλης.

Θέλουμε μια δημοτική παράταξη που να ξεκινά από τους δημότες και να λειτουργεί γι’ αυτούς. Η παράταξή μας πιστεύουμε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις αλλά και τη δυναμική που απαιτείται ώστε να μπορέσει να αποτελέσει τη γνήσια έκφραση όλων των Δημοτών. Η παράταξη αυτή δεν δημιουργείται για να ζεστάνει τις καρέκλες της δημοτικής εξουσίας , αλλά να εφαρμόσει στην πράξη την ελπίδα των κατοίκων της για μια «βιώσιμη πόλη», μια πόλη με κύρος.

Θέλουμε να δούμε το μέλλον μέσα από νέους, σύγχρονους δρόμους. Θα δουλέψουμε με πείσμα, με επιμονή, συστηματικά και μεθοδικά. Στόχος μας μόνο ένας, να πετύχουμε. Κίνητρο η αγάπη μας γι’ αυτόν τον τόπο. Δεν περιμένουμε να μας χαριστεί τίποτε.

Παίρνουμε τώρα την τύχη στα χέρια μας. Η «Ενότητα Πολιτών», είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος.

Σάββας Ι. Σάββας

Υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.