Στην Ιαπωνία το σχολείο το καθαρίζουν οι… μαθητές! Δείτε γιατί…

0
93

Σε κάποια μέρη της Ιαπωνίας, οι μαθητές αφιερώνουν περίπου 20 λεπτά καθημερινά για να καθαρίσουν την τάξη τους. Μάλιστα, αυτό ισχύει και για τις πολύ μικρές τάξεις. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το ντοκιμαντέρ των δημοσιογράφων Irene Herrera and Naotomo Umewaka που αφορά στη δεύτερη τάξη του δημοτικού σχολείου Azabu στο Τόκιο.

Το παιδιά σκουπίζουν, σφουγγαρίζουν και καθαρίζουν όλες τις επιφάνειες και μάλιστα εκλαμβάνουν τη δραστηριότητα αυτή ως παιχνίδι και όχι σας αγγαρεία.

Επιπλέον οι μαθητές σερβίρουν το φαγητό, καθαρίζουν τα πιάτα και φροντίζουν για την ανακύκλωση των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τη δασκάλα της τάξης, η διαδικασία αυτή βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ενώ παράλληλα τους προετοιμάζει για την υπόλοιπη ζωή τους.

Το ιαπωνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι προσανατολισμένο όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων αλλά και στη δημιουργία κοινωνικής κουλτούρας.

Δείτε το βίντεο  ΕΔΩ

πηγή

Σχόλιο: Ο πολιτισμός μας περνάει σήμερα κρίση. Κρίση φαινομενικά οικονομική, αλλά πρωτίστως κρίση πνευματική, κρίση πολιτισμού. Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται. Κάθε γενιά πρέπει να τον μάθει και να τον κερδίσει από την αρχή… Φάνης Κυριόπουλος
Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.