Στη μάχη για την προστασία των αστέγων, Δήμοι και Περιφέρειες

0
39

Στη μάχη για την προστασία των αστέγων λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών έχουν μπει οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.

Στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες διανέμονται ρούχα και υπνόσακοι στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά Εστία», ενώ υπάρχει έτοιμο σχέδιο για μεταφορά σε νοσοκομείο για όσες περιπτώσεις κριθεί απαραίτητο.

Επίσης η ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ που εργάζεται στο δρόμο για άστεγους κάνει έκκληση για τρόφιμα, νερό, χοντρά μπουφάν και κουβέρτες… (Κωνσταντινουπόλεως 30, 2103410462)

Στη Θεσσαλονίκη, ο δήμος εξασφάλισε στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους για τους άστεγους συμπολίτες.

Οι χώροι θα είναι προσβάσιμοι για όσους έχουν ανάγκη από προσωρινή φιλοξενία εξαιτίας του ψύχους καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο στη διάρκεια των επόμενων ημερών που οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Οι χώροι είναι:

1) Ε’ ΚΑΠΗ (Παράρτημα 13ο), οδός Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36 κατά τις πρωινές ώρες από 8:00πμ – 9:00μμ. (τηλ. 2310 838601)
2) 13ο Γυμνάσιο, οδός Εθν. Αμύνης 26 κατά τις βραδινές ώρες από 9:30μμ – 8:00πμ.

Θυμίζουμε ότι με στόχο την προστασία αστέγων σε ακραίες καιρικές συνθήκες ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Γεώργιος Κατριβάνος, έχει αποστείλει επιστολή προς τους επτά γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία τους ενημερώνει ότι το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια για την αξιοποίηση όλων των υπάρχουσων δομών.

Στόχος είναι να αξιοποιηθούν οι χώροι αστέγων ατόμων, ή οικογενειών που στερούνται κατοικίας ιδίως κατά την χειμερινή περίοδο, όπου παρατηρούνται πολύ μικρές θερμοκρασίες.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας καλούνται να ορίσουν κλειστούς θερμαινόμενους χώρους της περιοχής τους (π.χ. κλειστό γυμναστήριο), οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι επί 24ωρου βάσεως, κατά τις ημέρες που η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι κάτω των 4 βαθμών Κελσίου, ώστε άμεσα να προωθούνται για προσωρινή φιλοξενία άστεγα άτομα από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι καλούνται να ορίσουν άμεσα έναν, ή περισσότερους στεγασμένους χώρους στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό.
Πηγή: e-αυτοδιοίκηση

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.