Στις 27 Μαΐου οι πανελλαδικές

0
38

PANELLADIKES EXETASEIS

Στη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο ανακοινώθηκε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα ξεκινήσουν φέτος στις 27 Μαΐου, ημέρα Τρίτη.

Οι εξετάσεις ορίσθηκαν να ξεκινήσουν δέκα μέρες αργότερα από αυτές του 2013 (είχαν ξεκινήσει στις 17 Μαΐου) λόγω των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου, ημέρα που θα διεξαχθούν και οι ευρωεκλογές.

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Ενημερωτική εγκύκλιο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας με σημαντικές λεπτομέρειες τις οποίες πρέπει να θυμούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξέρουν ότι το 2014 μπορούν να συμμετέχουν στο 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση μόνοι όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013.

Παράλληλα, οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους αποφοίτησής τους και να εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου σε θέματα που ορίζουν οι καθηγητές.

Επίσης οι υποψήφιοι μπορούν να διαβάσουν χρήσιμες πληροφορίες για τις σπουδές στις σχολές Νοσηλευτικής, τις οποίες επιλέγει κάθε χρόνο σημαντικός αριθμός νέων καθώς η επαγγελματική αποκατάσταση είναι ακόμη καλή και κυρίως για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό.

Οι βάσεις για τις συγκεκριμένες σχολές είναι ακόμη προσιτές, ενώ οι απόφοιτοι συνήθως «κυνηγούν» και ένα καλό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, το οποίο θα τους δώσει το εισιτήριο για μια καλή θέση στην αγορά εργασίας.

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.