Στο άρθρο «99» και τα… νοικοκυριά!

0
52

99

Προστασία από τους πιστωτές τους θα εξασφαλίζουν τα φυσικά πρόσωπα και τα νοικοκυριά σύμφωνα με νομοθετική διάταξη η οποία σχεδιάζεται και θα είναι ανάλογη του άρθρου 99 που ισχύει τώρα για επιχειρήσεις.

Τα νοικοκυριά θα μπορούν να επιτυγχάνουν διακανονισμούς που θα περιλαμβάνουν κούρεμα χρεών προς τράπεζες – ιδιώτες και το Δημόσιο, περίοδο χάριτος και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής.

Τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών – σε συνεννόηση με τις τράπεζες – ετοιμάζουν ένα σχέδιο ρυθμίσεων, οι οποίες θα ενσωματωθούν στον υπό αναμόρφωση Πτωχευτικό Κώδικα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί λύση στο πρόβλημα δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών που αδυνατούν αντικειμενικά ή δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους από δάνεια και λοιπές οφειλές.

Βασική προϋπόθεση θα είναι η αποδεδειγμένη αδυναμία τους να αποπληρώσουν τις οφειλές και η ανάληψη υποχρέωσης να εξοφλήσουν μελλοντικά το υπόλοιπο που θα απομείνει μετά το «κούρεμα» και το διακανονισμό.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο σχεδιασμός βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, καθώς απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία και μελέτη για την υιοθέτηση αποτελεσματικών ρυθμίσεων, που θα διευκολύνουν την επίλυση προβλημάτων, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα να επωφεληθούν κατά σύστημα «μπαταξήδες».

Πηγή: http://taxalia.blogspot.gr/

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.