Στο πλευρό του Σάββα Σάββα ο Νίκος Ασημακόπουλος

0
81

Με μια ολιγόλογη «επιστολή – ανακοίνωση» στην εφημερίδα μας, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Νίκος, Ασημακόπουλος, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον νέο Δήμο Φυλής, με την Δημοτική Παράταξη «Δημοτική Συνεργασία Ενεργών Πολιτών», με επικεφαλή τον Σάββα Σάββα.

Η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση, του ομολογουμένως επιτυχημένου Αντιδημάρχου στον «δύσκολο» Δήμο του Ζεφυρίου, δίνει οριστικό τέλος στα σενάρια, στις φήμες και στους «ψιθύρους» που τον ήθελαν να έχει «συμφωνήσει» με άλλη παράταξη, κατ’ «επιταγή» κάποιων….

Η προσχώρηση του κ. Ασημακόπουλου στην παράταξη του κ. Σάββα, μπορεί να θεωρηθεί μόνο επιτυχία, αφού είναι γνωστό το έργο του νεαρού Αντιδημάρχου στον Δήμο Ζεφυρίου και ο ίδιος χαίρει άκρας εκτίμησης από την τοπική κοινωνία.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Δημότισσες και Δημότες

Σε μια εποχή που είναι σαφές ότι τόσο η χώρα όσο και οι τοπικές κοινωνίες χρειάζονται βαθιές τομές για να ξεφύγουν από την αδράνεια και την στασιμότητα, κάποιοι επιμένουν να σκέφτονται μόνο το δικό τους καλό. Στις απερχόμενες δημοτικές εκλογές θα κληθούμε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε μια νέα κατάσταση βασιζόμενη σε ένα ριζοσπαστικό σχέδιο που αποσκοπεί στην ουσιαστική αυτονομία των τοπικών αρχών και την αποκέντρωση των εξουσιών έχοντας ως γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ευημερία των πολιτών.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας και απέναντι σε κάθε δημοκρατική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στον τόπο μας, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών του νέου Δήμου Φυλής, με την Δημοτική Παράταξη «Δημοτική Συνεργασία Ενεργών Πολιτών», με επικεφαλή τον Σάββα Σάββα.

Στις προτεραιότητές μας είναι η ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων του δημότη. Ο τρόπος που θα πορευτούμε – αντλώντας δύναμη από εσάς – μέχρι τις εκλογές, θα αναδείξει μια διαφορετική φιλοσοφία και οπτική γωνία των δημοκρατικών διαδικασιών.

Ζητάμε από τον κάθε ενεργό πολίτη να συμβάλει με τις προτάσεις του και τις υποδείξεις του, ούτως ώστε να διαμορφωθεί ένα στελεχιακό δυναμικό τέτοιο που καθημερινά θα έχει ως πυξίδα όλες αυτές τις υποδείξεις.

Επιπλέον, οφείλουμε να κάνουμε πράξη τις επιταγές του κυρίαρχου δημότη, να δημιουργήσουμε ένα διεκδικητικό πλαίσιο με αρχές και αξίες αντάξιες των κατοίκων, να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και να διαμορφώσουμε ένα νέο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο με στόχο τη δημιουργία ενός εύρωστου οικονομικά νέου Δήμου που θα μας οδηγήσει στην αναγέννηση του τόπου. Όλοι μαζί, μπορούμε.

Είναι γνωστό πως ο Καλλικράτης υπήρξε φημισμένος αρχιτέκτονας του δεύτερου μισού του 5ου αιώνα π.χ. ενώ μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της αρχαίας Αθήνας όπως ο Παρθενώνας και τα Μακρά Τείχη της πόλης έχουν την υπογραφή του. Ας ελπίσουμε πως όσο σταθερά ήταν τα δικά του βήματα στην αρχιτεκτονική, έτσι να είναι και τα βήματα του σχεδίου «Καλλικράτης»…

Νίκος Ασημακόπουλος

Αντιδήμαρχος Δήμου Ζεφυρίου

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.