Συνάντηση ΠΑ.Σ.ΕΒΕ – ΣΕΒΑ με την Διοικητή του ΟΑΕΕ

0
58

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/12/2012 κινητοποίηση που οργάνωσε η ΠΑΣΕΒΕ στα κατά τόπους Γραφεία του ΟΑΕΕ. Στα πλαίσια της κινητοποίησης έγινε συνάντηση αντιπροσωπίας συνδικαλιστών όπου συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών, (ΣΕΒΑ) κ. Γεώργου  με την Διοικητή του Οργανισμού, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοι με αθεώρητα βιβλιάρια υγείας λόγω αδυναμίας καταβολής των εισφορών.

Αυτή η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, την ύφεση και την αναδουλειά που έχουν φέρει οι πολιτικές των μνημονίων με χαράτσια, φοροληστεία αυξήσεις ΦΠΑ κλπ και οδήγησαν πάνω από  το 30% του λαού να ζει στα όρια της φτώχιας με βάση τα στοιχεία της ίδιας της ΕΕ.

Η Διοικητής του ΟΑΕΕ, στο αίτημά για θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας ανεξάρτητα από οφειλόμενες εισφορές και την κατάργηση της Ασφαλιστικής Ενημερότητας, ώστε οι επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές να μπορούν να εργαστούν, και να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απάντησε αρνητικά, σαν γνήσια εκπρόσωπος της τρικομματικής κυβέρνησης, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτό έχει για χιλιάδες συναδέλφους και τις οικογένειές τους.

Δεσμευμένη από τις πολιτικές που, από την θέση της, υπηρετεί, αρνήθηκε ακόμα και συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου του Οργανισμού με θέμα τα δίκαια αιτήματα των συνδικαλιστών. Παρότι αναγνώρισε τόσο την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων στην λειτουργιά του Ταμείου, όσο και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, παρέπεμψε την προώθηση λύσεων σε διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση.

Αποπροσανατολιστική ήταν και η στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΒΕΕ, που παραβρέθηκε στη συνάντηση. Αφού εξήγγειλαν μια κινητοποίηση στα βιαστικά και χωρίς προετοιμασία, με περιορισμένα αιτήματα που δεν αγγίζουν τις αιτίες των προβλημάτων και δεν θίγουν τις αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφαρμόζονται, τελικά, ανέθεσαν στην διοίκηση του ΟΑΕΕ τον ρόλο του διαμεσολαβητή προς την κυβέρνηση.

Η δήθεν αγωνία τους για την άσχημη οικονομική κατάσταση του Ταμείου, καθόλου δεν αφορά  τους ασφαλισμένους που σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, αλλά όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, που με τις πολιτικές που εφάρμοσαν καταλήστευσαν τα αποθεματικά του Ταμείου. Μια τέτοια στάση όχι μόνο δεν ανοίγει δρόμους αγωνιστικής διεκδίκησης, όχι μόνο σπέρνει αυταπάτες ότι με «συνομιλίες» μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, αλλά είναι και επικίνδυνη για τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας, όπως κάναμε χρόνια τώρα, για τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και για κάθε μεμονωμένο συνάδελφο που αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Θα συνεχίσουμε σταθερά και αγωνιστικά στις βασικές αρχές μας για:

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τον Οργανισμό

Δημόσια, καθολική, δωρεάν υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα υγείας

Άμεσο σφράγισμα των βιβλιαρίων υγείας ανεξάρτητα από χρέη στο ταμείο

Μείωση των εισφορών των ασφαλισμένων χωρίς καμία επίπτωση στις παροχές

Πάγωμα των χρεών και προσαυξήσεων των προστίμων όσο διαρκεί η κρίση

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Β.Α.

Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών

Σωκράτους 303, Αχαρναί, Τ.Κ. 13674, Τηλ. 6937 898200 Fax. 210 2440517

Α.Φ.Μ. 999900807 Αριθμός Πρωτοδικείου Αθηνών 1407-75

E-mail: sebaharnon@yahoo.gr

www.sebaharnon.tk

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.