Συνεδρίασε το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων

0
116

Ενημέρωση σχετικά με την κινητοποίηση και ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού μετά το σημερινό σεισμό στην Δυτική Αττική…

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 Ιουλίου 2019, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, κατόπιν σύγκλησής του από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Κατά την διάρκεια τη συνεδρίασης έγινε αποτύπωση της κατάστασης μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα στις 14.13 στη Δυτική Αττική.

Επίσης, σχεδιάστηκαν και δρομολογήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες δράσεις για το επόμενο 48ώρο και αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, καθώς και οι Υπηρεσίες της  Περιφέρεια Αττικής και των Δήμων των περιοχών που επηρεάστηκαν από την σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταγραφές δεν σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα σε βασικές υποδομές ούτε υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Επίσης, άμεσα ενεργοποιήθηκαν Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, οι οποίες  σε συνεργασία με τους Δήμους ήδη προχωρούν στη δρομολόγηση δράσεων για το μετασεισμικό έλεγχο κτιρίων.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνουν τα σχετικά αιτήματα στους οικείους δήμους .

«Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να ενημερώνονται για της εξέλιξη της κατάστασης και για οδηγίες προστασίας από τις ιστοσελίδες και τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των αρμόδιων υπηρεσιακών φορέων και ειδικότερα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς : Υποδομών, Μεταφορών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Λιμένων, Δημόσιας Τάξης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, η Περιφερειάρχης Αττικής, εκπρόσωπος του ΕΚΕΠΥ, καθώς και εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.