Συνεδρίαση Δημοτικής ομάδας «Για την Πόλη μας»

0
55

Την πρώτη επίσημη συνεδρίαση πραγματοποίησε η Δημοτική Ομάδα της παράταξης «Για την Πόλη μας», τη Δευτέρα 22/11/2010, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τη Δημοτική Ομάδα, η οποία αποτελείται από τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους και τους εκλεγμένους Συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, καλωσόρισε ο νέος Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος.
Ο κ. Σωτήρης Ντούρος αναφέρθηκε σε ζητήματα διοίκησης και στις σχέσεις της νέας δημοτικής αρχής με τους υπαλλήλους, τους δημότες της πόλης και φυσικά με τους φορείς. Τόνισε, ότι τα επινίκια έληξαν την Κυριακή το βράδυ και πλέον απομένει χρόνος μόνο για δουλειά με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου.
Ο κ. Ντούρος ανακοίνωσε ότι προτείνει ως νέο Γ.Γ. του Δήμου, τον Δρ κ. Νίκο Κρημνιανιώτη*, ο οποίος διαθέτει εξαιρετικά σημαντική εμπειρία από συνεργασίες που έχει με δεκάδες ΟΤΑ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Για τις υπόλοιπες θέσεις διοίκησης, οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στο επόμενο διάστημα, αφού, πριν, αξιολογηθούν τα βιογραφικά των υποψηφίων για κάθε θέση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, έθεσαν υπόψη του Δημάρχου τα προσόντα τους αλλά τις θέσεις ευθύνης που επιθυμούν.

Συγκεκριμένα ορίζονται 6 θέσεις αντιδημάρχων, 2 θέσεις Προέδρων στις επιχειρήσεις του Δήμου και 2 θέσεις για τις Σχολικές Επιτροπές.
Οι θέσεις αντιδημάρχων είναι:

  • Καθημερινότητας του πολίτη
  • Κοινωνικής πολιτικής
  • Παιδείας – Δια βίου μάθησης
  • Οικονομικών
  • Διοίκησης, διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
  • Αστικής ανάπτυξης

Πλέον των διοικητικών θέσεων, η νέα διοικητική μεταρρύθμιση ορίζει τη δημιουργία πολύ σημαντικών επιτροπών, των οποίων οι γνωμοδοτήσεις θα συμβάλλουν στη δημοκρατικότερη λειτουργία του Δήμου. Οι επιτροπές αυτές είναι:

  • Η οικονομική επιτροπή
  • Η επιτροπή ποιότητας ζωής
  • Η επιτροπή διαβούλευσης
  • Συμβούλιο ένταξης μεταναστών

Σύντομο βιογραφικό Νίκου Κρημνιανιώτη
Διδάκτωρ Εφαρμοσμένων Μαθηματικών / Πληροφορικής, τ. Λέκτορας Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, Γενικός Διευθυντής Διαδημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας. Ασχολείται εδώ και είκοσι χρόνια με Προγράμματα Διακρατικών Συνεργασιών και Ευρωπαϊκούς Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη πιλοτικών μελετών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και διαθέτει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την ανάπτυξη ενός τόπου.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.