Σφαγή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στα Νοσοκομεία

0
64

«Είναι απορίας άξιον, την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί, ότι το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε μαζικές αντικαταστάσεις προϊσταμένων στα δημόσια νοσοκομεία», αναφέρει, σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου. 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «κάθε ημέρα καθαιρούνται δεκάδες Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων της Δημόσιας Διοίκησης και αντικαθιστούνται παράνομα από άλλα υπηρεσιακά στελέχη, με εμφανή επιδίωξη της κυβέρνησης από την μία να εξυπηρετήσει τα κομματικά της στελέχη και από την άλλη να συστήσει μία νέα ιεραρχία υπηρεσιακών φοβισμένων στελεχών στην Δημόσια Διοίκηση, σε ομηρία για ψηφοθηρικούς λόγους.

Στα Νοσοκομεία γίνεται πραγματικά σφαγή Προϊστάμενων Οργανικών Μονάδων. Στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων είναι ανεπτυγμένα 2.100 Οργανικά Τμήματα επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος και μέχρι σήμερα έχουν καθαιρεθεί και αντικατασταθεί παράνομα 700 Προϊστάμενοι Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος των τριών υπηρεσιών των Νοσοκομείων (Νοσηλευτική, Διοικητική, Τεχνική) και του Τμήματος Παραϊατρικών Επαγγελμάτων. Με τον Ν.4369/2016 απαγορεύονται οι καθαιρέσεις Προϊστάμενων Οργανικών Μονάδων έως την συγκρότηση των Υπηρεσιακών Οργάνων Κρίσης και την επιλογή νέων Προϊσταμένων».

«Τι κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή; Μήπως μοναδικός στόχος είναι η δημιουργία ενός κομματικού Κράτους; Η Υγεία πρέπει να είναι πάνω από Κόμματα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες», τονίζει ο κ. Οικονόμου.

«Περιμένουμε από την επικίνδυνη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  να απαντήσει και να σταματήσει τα «πογκρόμ» και τις πολιτικές διώξεις μέσω των κομματικών διοικητών, που τοποθέτησε πριν ένα χρόνο. Όλες αυτές οι ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές χωρίς να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις», καταλήγει ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.