Σχολεία χωρίς βιβλία & θέρμανση αλλά … βιοκλιματικά!

0
25

Τα παιδιά βιβλία δεν έχουν, με φωτοτυπίες και dvd έβγαλαν τη σχολική ύλη της χρονιάς, θέρμανση πολλά από τα σχολεία δεν έχουν, η συντήρησή τους είναι άκρως προβληματική, αλλά το ΠΕΚΑ του Γ. Παπακωνσταντίνου, βρήκε λεφτά για να χρηματοδοτήσει … 200 project έργων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας!

Αυτό αφορά περίπου 300 σχολεία της χώρας και τον προϋπολογισμό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως αναφέρει το defencenet.gr!

Τώρα, το να ψάξουμε να βρούμε ποιες κατασκευαστικές εταιρείες και εταιρείες ενέργειας είναι πίσω από τα «project» άδικος κόπος, αφού πλέον τίποτα δεν έχει σημασία.

Ειδικότερα, πρόκειται για 197 προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους δήμους, τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και το υπουργείο Παιδείας, σε ανταπόκριση σχετικής πρόσκλησης του ΕΠΠΕΡΑΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, εξάλλου, από το υπουργείο ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψε νέα πρόσκληση 20 εκατ. ευρώ για υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης από το ΕΠΠΕΡΑΑ μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία περισσοτέρων από 300 βιοκλιματικών σχολείων σε 172 ελληνικούς δήμους και συγκεκριμένα έργα…

Αν είχαν και βιβλία τα παιδιά για να μαθαίνουν γράμματα, καλά θα ήταν…

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.