Σωτήρης Ντούρος: «Άκαιρη και ελλιπής η διαδικασία τροποποίησης του Γ.Π.Σ»

0
67

Άκαιρη και ελλιπή, χαρακτήρισε την διαδικασία τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αχαρνών και μάλιστα ένα μήνα πριν τις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος με την Παράταξη «Για την Πόλη μας», Σωτήρης Ντούρος.

Ο κ. Ντούρος καταγγέλλει την Διοίκηση Φωτιάδη πως προχώρησε την διαδικασία χωρίς καμία διαβούλευση, τονίζει πως η μελέτη είναι κυρίως διαχειριστική και πως σε αυτήν δεν γίνεται καμία μνεία για τις μεγάλες υπερτοπικές χρήσεις ενώ υπογραμμίζει πως η εκπόνηση, του ΓΠΣ πρέπει να συνεχιστεί αλλά σε εντελώς διαφορετική βάση και με άλλη «αφετηρία»… εκκίνησης…

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Χωρίς καμία ουσιαστική διαδικασία δημοσιοποίησης και διαβούλευσης, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή προχώρησε τη μελέτη για την τροποποίηση του ΓΠΣ, του σημαντικότερου αναπτυξιακού εργαλείου για τον τόπο μας.

Στην δημοτική παράταξη «Για την Πόλη μας», έχουμε πλήρη επίγνωση της αναγκαιότητας για τροποποίηση του ΓΠΣ. Άλλωστε είναι βασική δέσμευση στο πρόγραμμα μας ότι το ΓΠΣ χρίζει τροποποίησης.  Καταρχήν ως δημότες, επικροτούμε την Τεχνική Υπηρεσία, η οποία με τους υπαλλήλους της προχωρά στην εν λόγω μελέτη, όμως για μία τόσο σύνθετη και απαιτητική μελέτη κρίνουμε ότι είναι αναγκαία η συμβολή πανεπιστημιακών ή εξειδικευμένων επιστημόνων σε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού.

Με δεδομένη, τη σημαντικότητα της εν λόγω μελέτης διατυπώνουμε τις παρακάτω ενστάσεις:

Ο χρόνος κατάθεσης της μελέτης είναι ακατάλληλος. Ένα μήνα πριν τις εκλογές, δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται προς ψήφιση το ΓΠΣ δεσμεύοντας την επόμενη δημοτική αρχή για το αναπτυξιακό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο Δήμος.

Η διαβούλευση για την εν λόγω μελέτη ήταν ελλιπής. Δεν είναι τυχαίο ότι ως Δημοτική Παράταξη ουδέποτε ενημερωθήκαμε επισήμως για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η μελέτη είναι κυρίως διαχειριστική. Δεν γίνεται εμφανής ποια είναι η αναπτυξιακή διάσταση της πρότασης και τι γίνεται προσπάθεια να επιτευχθεί μέσα από αυτή.

Δεν γίνεται καμία μνεία για τις μεγάλες υπερτοπικές χρήσεις ή οποίες παραμένουν ανέπαφες ενώ από αυτές ο Δήμος θα μπορούσε να διεκδικήσει σημαντικές εισφορές σε γη.

Είναι προφανές ότι η εκπόνηση, του ΓΠΣ πρέπει να συνεχιστεί, σε άλλες όμως βάσεις για να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, να προστατευθεί το περιβάλλον και να βελτιωθεί η ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος».

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.