Σ.Ε.Β.Α: Συνεχίζεται η τακτική κατασυκοφάντησης των ελευθέρων επαγγελματιών

0
54

SEBA LOGO 608 (2)

Ο Σ.Ε.Β.Α., καταγγέλλει σε όλους τους συναδέλφους την πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που ψήφισε η τρικομματικη κυβέρνηση, για το μέτρο της άρνησης πληρωμής από τον καταναλωτή σε περίπτωση μη εκδόσεως παραστατικού (απόδειξη ή τιμολογίου).

Είναι συνέχεια του γνωστού κυνηγητού των αποδείξεων της προηγούμενης κυβέρνησης, που εξελίχθηκε σε μέτρο εκβιασμού των καταναλωτών προκειμένου να μην αυξηθεί η φορολογία τους.

Αποτελεί  κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσίας, συνεχίζει την ταχτική της κατασυκοφάντησης των ελευθέρων επαγγελματιών και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται θα επιλύσει.

Βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οδηγεί σε αδιέξοδα, αντικειμενικά δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στο λιανικό εμπόριο που ως γνωστό πρώτα εισπράττονται τα χρήματα και μετά κόβεται η απόδειξη από την φορολογική ταμειακή μηχανή.

Καταγγέλλουμε σαν συκοφαντική και υποτιμητική την υποχρέωση όλων των εμπορικών καταστημάτων να αναρτήσουν σχετική πινακίδα πλησίον του ταμείου για την αποφυγή διοικητικού προστίμου χιλίων (1000) ευρώ, το μόνο που επιδιώκει είναι να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις και αντιπαραθέσεις με τους καταναλωτές, να συντηρήσει το μύθο ότι οι μικροί έμποροι ευθύνονται για τη φοροδιαφυγή.

Η συκοφαντική και τρομοκρατική επίθεση στους μικρούς εμπόρους γίνεται την ίδια περίοδο που με τον νέο φορολογικό νόμο αυξάνεται σε ληστρικά επίπεδα η φορολόγηση των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων και συγχρόνως μειώνεται η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η τυπικά νόμιμη φοροδιαφυγή και η φοροαπαλλαγή είναι μόνιμο  προνόμιο των μεγαλέμπορων και μεγαλοκαταστηματαρχών, που εξασφαλίζεται με την προνομιακή μεταχείριση τους από πλευράς κυβερνήσεων, σημερινών, χθεσινών και προχθεσινών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, προσπαθεί να κοροϊδέψει τα πολύ άγρια δοκιμαζόμενα φτωχά λαϊκά στρώματα εργαζόμενους, επαγγελματίες, εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, άνεργους, συνταξιούχους ότι τάχα κυνηγά τη φοροδιαφυγή, τη στιγμή που κάνει τα πάντα για να φοροδιαφεύγει και φοροαπαλλάσσεται το μεγάλο κεφάλαιο, μειώνοντας ταυτόχρονα το λαϊκό εισόδημα και αυξάνοντας τους φόρους, φορολογώντας ακόμα και τους άνεργους.

Καταδικάζουμε την τακτική αποπροσανατολισμού, απαιτούμε την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου αυτού μέτρου και καλούμε τους μικρούς εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους, βιοτέχνες μαζί με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα να απαιτήσουν την πραγματική φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45%, την κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, πετρελαίου θέρμανσης, φάρμακα κλπ.

Το Δ.Σ ΤΟΥ ΣΕΒΑ

Σ.Ε.Β.Α.

Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών

Σωκράτους 303, Αχαρναί, Τ.Κ. 13674, Τηλ. 6937 898200 Fax. 210 2440517

Α.Φ.Μ. 999900807 Αριθμός Πρωτοδικείου Αθηνών 1407-75

E-mail: sebaharnon@yahoo.gr

www.sebaharnon.tk

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.