Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού ζητά ο τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

23
2663

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Κόκκινου, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα “Αξία”:

…Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία και το Σύνταγμα από την παρούσα Κυβέρνηση

Υπογραφές 30 βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι αρκετές, για την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού βάσει του Συντάγματος

Οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας…

 


Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΕΑ

Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.

Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί. Ο αντιπρόεδρος του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του.

Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Ψεύδεται. Ένας πολιτικός που ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. Παπανδρέου τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό δήλωσε και ο κ. Προβόπουλος. των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου αδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου.

Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως. από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έγινε παγκοσμίους γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί, αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!

Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό, αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ’ άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.

Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2, περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.

Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.

Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας. Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ’ και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.

Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;

Σχόλια Facebook

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. πολύ καλά τα λέει ο κ. τέως Πρόεδρος, αλλά το συνάφι του δεν έλαβε τις (σωστές) αποφάσεις στις υποθέσεις των πολιτών και των συλλόγων που κατέθεσαν μήνυση για εσχάτη προδοσία και την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου. Από αυτό φαίνεται ότι και η δικαιοσύνη έχει τις underground διασυνδέσεις με την εξουσία. Ο κύριος αυτός τί θα έκανε αν ήταν “στα πράγματα;”

 2. Ας μας πει ο τ. Πρόεδρος και διώκτης του Α. Παπανδρέου πόσα εκατομμύρια ευρώ οικονόμησε από τις διαιτησίες σαν Πρόεδρος του Αρείου Πάγου , πόσες φορές πήρε αναδρομικά και τι ποσά ήταν αυτά και πόσα εισπράττει σαν σύνταξη το μήνα.

  Μετά μπορεί να βγει και να υπερασπιστεί αυτούς που με διδακτορικά έχοντας οικογένειες δεν βρίσκουν δουλειά και μετά την χώρα.

  Έμαθα ότι ο Πρωτοδίκης στην μικρή πόλη που διαμένω εισπράττει 7,100 ευρώ το μήνα (συνολικά) και φορολογητέο είναι μόνο το πόσον πέραν των 3,000 ευρώ.

  • Η δημοσίευση αυτού του άρθρου δεν έγινε με γνώμονα τον έντιμο (ή όχι) πρώτερο βίο του γράφοντα, αλλά για γνωστοποίηση των καταπατήσεων του Συντάγματος της τρέχουσας Κυβέρνησης, όπως επίσης και την αδράνεια της Αντιπολίτευσης.

   • Συμφωνώ.

    Δεν βλάπτει όμως να γνωρίζουμε αν κάποιος συμμετέχει στα δεινά ή εκ του ασφαλούς κάνει το “κομμάτι” του.

    Επίσης το ότι το είπε ο κ. Κόκκινος με την γνωστή ιστορία του (για τους παλαιότερους) δεν προσδίδει καμιά Νομική εγκυρότητα στα λεγόμενά του.

    Άκουσα και πολλούς άλλους εγκυρότερους Νομικούς (Κασιμάτης , Μπέης , Όθωνας) να επιχειρηματολογούν για το ίδιο θέμα αλλά τα “τιμωρητέα, τα ποινικής διώξεως” κλπ με τον τρόπο που γράφονται δηλώνουν πολιτικές διώξεις και χαρακτήρα που απεχθάνομαι.

 3. Ας το ειχε θυμηθει αυτο οταν οι πολιτικοι λεηλατουσαν το δημοσιο χρημα, περνανε μιζες, κανανε αναξιοκρατικες προσληψεις κτλ. Να ελεγα μπραβο αλλα τοτε τα τρωγανε μαζι για να κανουν οι δικαστικοι τα στραβα ματια τωρα κανουν ολοι τους “αντικειμενικους”

 4. Ο αγαπητός μας κ. Βασίλειος Κόκκινος, πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου , θα μπορούσε να συντάξει το ποινικό έγγραφο της παραπομπής του κ. Πρωθυπουργού μας, μόνος του ή και με άλλους ειδήμονες και να το φέρει ενώπιον του Λαού μέσω του http://www.otyposnews.gr και κατόπιν να το καταθέσει στην Εισαγγελία, υπογραφόμενο ενδεχομένως και από άλλους ενδιαφερομένους.
  Ευχαρίστως και ο υποφαινόμενος Στυλιανός Σφακιανάκης

 5. Κοίτα ποιός μιλά!! Ο τ. Πρόεδρος του αρείου Πάγου, ο κ. Κόκκινος!!!!!!!!!!!
  Δεν ξέρω τι να πω!!!!!!

 6. ara parea kai o samaras….giati to zapeio 1 kai 2 den einai ayto pou ginetai shmera…etsi na kanoun parea me to giorgaki na thymhthoun to panepistimio…mono pou sth fylakh o antwnhs den tha exei gkomena th bissh …tha kanei aytos th bissy se kanena albano isobhth…..

 7. Μετα το βρωμικο 89 εχουμε και συνεχεια η ιστορια γραφει και καταγραφει ολους κε Κοκκινε, και εκει ουτε εσεις εχετε ασυλια……

 8. ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. εφεραν το κακο στη χωρα…
  γιατι γινονται πορειες και οχι συγκεντρωσεις πριν τη ψηφισει των μνημονιων???? 1,000,000 λαος εξω απο τη βουλη?????

 9. polla logia kai salia ante na plirosete twra ton emfia kai kala na pathete pleon gia mena exei terastia diafora to ellinas apo eladitis oloi mikroatateoniskoi ena to pio sofo pou akousa mazi ta fagame!!!!! kai twra kanete oloi tous ponirous akrivws me ton idio tropo pou to kanoun kai ta 300 kathikia alla magakia poniria ine i exypnada tou vlaka ara vlakes isaste kai me perikefalea

 10. Να δικαστεί αυτός που είπε και δεν τα έκανε, και όχι αυτοί που μας έφεραν τόσα χρόνια σε αυτό το χάλι.
  Ο Κόκκινος, ………. μαύρος σε προπαγάνδα.

 11. όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή.
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ??????
  ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΩΣ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ…….ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ……

 12. Το κακό με κάποια επικίνδυνα ερπετά, είναι οτι ζουν και πολλά χρόνια.
  (Ο κροκόδειλος π.χ. μπορεί να φτάσει τον αιώνα. Αν ήταν και μορφωμένος, Εεεε!!!!)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.