Τι ώρες θα υπάρχει γιατρός στα πολυϊατρεία στο ΠΕΔΥ- Όλες οι ρυθμίσεις

0
37

IATREIA

Με προβλήματα και κενά ανοίγουν τις πύλες τους τα πολυϊατρεία τα οποία θα ανήκουν πλέον στο ΠΕΔΥ. Όλα τα ωράρια λειτουργίας-εργασίας..

Θα χρειαστεί καιρός όπως φαίνεται για να περάσουν τα πολυϊατρεία σε 24ωρη λειτουργία καθώς μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν δυσλειτουργίες λόγω έλλειψης γιατρών ακόμη και στις πρώτες μέρες οπότε και οι μονάδες δε θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με βάση την εγκύκλιο που απέστειλαν οι υγειονομικές περιφέρειες τα πολυϊατρεία που ανοίγουν τις πύλες τους για τους 10 εκατ. των ασφαλισμένων θα λειτουργούν κατά τις εργάσιμες ηµέρες (∆ευτέρα έως Παρασκευή) από τις 07.00 έως και τις 19.00.

Στη συνέχεια με βάση τις ρυθμίσεις που θα κάνουν οι περιφερειάρχες υγείας και σύμφωνα με το προσωπικό που θα διαθέτουν, σταδιακά το ωράριο τους θα διευρυνθεί ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορέσουν οι μονάδες υγείας να εξυπηρετούν όλο το 24ωρο.

Βέβαια το σχέδιο αυτό μοιάζει μάλλον πολύ… μακρινό δεδομένου ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει ενοποίηση όλων των πολυιατρείων με τα Κέντρα Υγείας, να προσληφθεί έστω επικουρικό προσωπικό ώστε να μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Σε ότι αφορά τους γιατρούς που επέλεξαν να εργασθούν στο ΠΕΔΥ κλείνοντας τα ιδιωτικά τους ιατρεία, μέχρι να γίνει η αξιολόγηση τους και να ενταχθούν πλήρως στον κλάδο ιατρών του ΕΣΥ, απολαμβάνοντας και τις σχετικές αποδοχές, το ωράριό τους θα είναι οκτάωρο και ορίζεται από τις 07.00 έως και τις 15.00 ή από τις 11.00 έως και τις 19.00 αντίστοιχα, ανάλογα µε τις ανάγκες της Μονάδας Υγείας.

Βέβαια οι γιατροί θα αργήσουν να αξιολογηθούν καθώς με βάση το νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει σε 8 μήνες από σήμερα.  (iatropedia)

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.