Τον Δημήτρη Μπουραΐμη «όρισε» υποψήφιο δήμαρχο το ΠαΣοΚ

0
62

Την στήριξή του, στον Δήμαρχο Φυλής Δημήτρη Μπουραΐμη, ανακοίνωσε το ΠαΣοΚ, για τον νέο Δήμο Φυλής στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Αυτή η απόφαση βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό του νέου Δήμου Φυλής, κατακερματίζει την ενότητα της παράταξη του ΠαΣοΚ και οδηγεί σε νέες συμμαχίες στην διεκδίκηση του Δήμου.

Οργή και αγανάκτηση από τους υπόλοιπους υποψηφίους, όχι για την επιλογή του κ. Μπουραΐμη αλλά γιατί δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που είχε συμφωνηθεί μεταξύ όλων στην δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε στις 13 Ιουλίου, στον Δήμο Ζεφυρίου αλλά και σε μετέπειτα συναντήσεις μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων και της επιτροπής «αξιολόγησης»…

Του Φάνη Κυριόπουλου

Οι τέσσερις υποψήφιοι, Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, Φωτεινή Γιαννοπούλου, Δημήτρης Μπουραΐμης και Σάββας Σάββας, που είχαν ζητήσει την στήριξη της Ιπποκράτους, είχαν συμφωνήσει στην διεξαγωγή τηλεφωνικής μέτρησης (Γκάλοπ), με υψηλό δείγμα, στους τρείς συνεννούμενους Δήμους, είχαν εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης και είχαν δηλώσει πως θα αποδέχονταν το όποιο αποτέλεσμα θα προέκυπτε μέσα από μια τέτοια δημοκρατική διαδικασία.

Το πολυσυζητημένο γκάλοπ δεν έγινε ποτέ, σύμφωνα με όλα όσα καταγγέλλουν οι τρείς συνυποψήφιοι του κ. Μπουραΐμη, πέρασε ενάμισι μήνας από την διαβούλευση – φιάσκο του Ζεφυρίου, όπως τελικά απεδείχθη, για να φτάσουμε στην Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, όταν το ΠαΣοΚ ανακοίνωσε, κατ’ ουσία, τον ορισμό του κ. Μπουραΐμη και ως φυσικό επακόλουθο την στήριξή του, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου…

Μετά από αυτά, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως «ορισμένοι που επέβαλαν το όνομα του νέου Δήμου, επέβαλαν και τον υποψήφιο δήμαρχο».

Επιπλέον, αυτή η εξέλιξη, δικαιώνει όλους όσοι μιλούσαν για μια ειλημμένη απόφαση της Ιπποκράτους που θα ανακοινωνόταν τον Σεπτέμβρη, όπως και έγινε, με «σκοπό» να μην υπάρχουν εκείνα τα περιθώρια σε οποιονδήποτε, να «αντιδράσει»…

Από την άλλη, απογοητεύει κάποιους «τελευταίους» ρομαντικούς που πίστευαν ότι ο «εκλεκτός» του ΠαΣοΚ θα αναδεικνυόταν μέσα από την δημοκρατική διαδικασία, έστω, ενός γκάλοπ.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ο Σάββας Σάββας, πιστός σε αυτά που είχε δεσμευτεί σχετικά με την εκλογή – είχε τονίσει πως εάν ο υποψήφιος δεν προέλθει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, ο ίδιος δεν θα έχει καμία περεταίρω δέσμευση – προχώρησε στην ανακοίνωση νέας Δημοτικής Παράταξης. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η στελέχωσή της θα γίνει με βάση την επιλογή προσώπων και όχι με κομματικά κριτήρια.

Ο Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, με επιστολή του, δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφιος αλλά θα στηρίξει τον… επίσημο «τοποθετημένο» του ΠαΣοΚ, κάτι που πιθανόν να οδηγήσει την παράταξη σε διάλυση, αφού υπάρχουν και αυτοί που δεν συμφωνούν με τα «καμώματα» του κόμματος αλλά και του αρχηγού της παράταξης. Από την άλλη είναι κάποιοι – στελέχη και δημότες του ευρύτερου χώρου του ΠαΣοΚ – που πνέουν μένεα κατά του κ. Χριστοφιλάκη και τον κατηγορούν πως «άλλα έλεγε και άλλα έκανε». Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, αυτό που μας ανέφερε στέλεχος της παράταξης και του κόμματος: «Εάν ήθελα να πάω στον Μπουραΐμη, πήγαινα και μόνος μου. Δεν θα με πάει εκεί ο Χριστοφιλάκης και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο. Θα με βρούνε μπροστά τους…»(!)

Η Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου – φανερά χολωμένη και αυτή – δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις τις, τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που γράφεται το κείμενο, κάτι που πολύ πιθανόν να συμβεί τις επόμενες ώρες, αφού οι διαβουλεύσεις με μέλη της παράταξής της έχουν εισέλθει στο σημείο μηδέν. Οι φήμες οργιάζουν, κάποιοι την κατηγορούν πως «αγοράζει» χρόνο και κάποιοι ότι κωλυσιεργεί μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό. Κάποιοι άλλοι της προσάπτουν πολιτική ατολμία, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως δεν είναι λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που δεν θέλουν να συμπλεύσουν με τον «ορισμένο» υποψήφιο δήμαρχο του ΠαΣοΚ, στον νέο Δήμο Φυλής.

Όπως και να γίνει, ο δρόμος μέχρι τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές προβλέπεται μακρύς και πολύ πιθανόν να κρύβει και μεγάλες εκπλήξεις…

Το αποτέλεσμα θα φανεί στην… κάλπη.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.