Τον Μάιο σε ισχύ η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη

0
55

EURO

Από τα μέσα Μαΐου θα μπορούν οι οφειλέτες του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των χρεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις δύο έκτακτες ρυθμίσεις η κυβέρνηση υπολογίζει να εισπράξει περίπου 5,2 δις ευρώ.

Από τα 55 δισ. ευρώ που ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τα 44 δισ. ευρώ θα υπαχθούν στη λίστα με τις μη εισπράξιμες οφειλές (θα επανακατεθεί η διάταξη για τις ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές).

Δηλαδή περίπου 11-12 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι μπορούν να εισπραχθούν. Από την άλλη πλευρά οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται στο ποσό των 14 δισ. ευρώ. Από αυτές θεωρούνται εισπράξιμα περίπου 5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στις ρυθμίσεις αναμένεται να υπαχθούν πολλοί λιγότεροι και τα προσδοκώμενα έσοδα υπολογίζονται σε 5,2 δισ. ευρώ περίπου. Από αυτά τα 3,7 δις ευρώ θα προέλθουν από τις οφειλές στην εφορία και τα υπόλοιπα 1,5 δις ευρώ από τις οφειλές των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Το σχέδιο της κυβέρνησης και για τις δύο έκτακτες ρυθμίσεις προβλέπει 48 δόσεις (η τρόικα ωστόσο μπορεί να επιμείνει για 36 δόσεις) με στόχο να ανακουφιστούν περισσότερο οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι μικροί φορολογούμενοι που αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

NewsNow

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.