Τον Οκτώβριο κρίνεται η συνταγματικότητα της «αξιολόγησης» στους Δήμους

0
55

STE-OLOMELEIA

Το Συμβούλιο της Επικρατείας όρισε δικάσιμο, αναφορικά με την προσφυγή που είχε καταθέσει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν.4250/2014 και να ακυρωθούν, καθώς, «αφενός παραβιάζουν την αρχή της αξιοκρατίας και της ισότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου και αφετέρου δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού».

Η προσφυγή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 9.30 το πρωί.
«Αποτελεί την αντίδραση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να επεκτείνουν μέσω μιας απλής Εγκυκλίου τις διατάξεις του Ν.4250/2014, να εισάγουν την «αξιολόγηση» και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εν τέλει (αυτός είναι ο πραγματικός στόχος) να δημιουργήσουν δεξαμενές διαθεσίμων προς απόλυση εργαζομένων» τονίζεται στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Σημειώνεται, πως η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. έχει αποστείλει Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τα αρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, καλώντας τις ηγεσίες τους να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση εγκυκλίου, που θα αποκαθιστά τη νομιμότητα, διευκρινίζοντας, πως οι διατάξεις του Ν.4250/2014 ουδεμίας εφαρμογής μπορούν να τύχουν στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να αγωνιστεί, τόσο με ένδικα μέσα, όσο και με κινητοποιήσεις, προκειμένου να διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού και να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης που με εγκυκλίους επιχειρεί να απολύσει εργαζόμενους μέσω μιας κατ’ επίφαση «αξιολόγησης», που μόνο επιζήμια θα αποβεί για την λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και τους ίδιους τους υπαλλήλους, που οδηγούνται στο θυσιαστήριο των μνημονίων» συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

http://www.epoli.gr/index.php

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.