Το… «Μονακό» του Δήμου Φυλής, η Φυλή (Χασιά), σε… πλήρη απαξία

0
139

GOLTSIOS (2)

Με αφορμή το άρθρο του Φάνη Κυριόπουλου με τον τίτλο  «βοθρολύματα  από καταστήματα και… κατοικίες στον δρόμο», θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Πράγματι  σε ένα τμήμα του τέως Δήμου και νυν Δημοτικής Κοινότητας Φυλής δεν έχει ολοκληρωθεί η αποχέτευση με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του τμήματος αυτού να εξυπηρετούνται ακόμη με την χρησιμοποίηση βόθρων.

Ο υδροφόρος ορίζοντας κατά τους χειμερινούς μήνες στο τμήμα αυτό ,λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου, ανεβαίνει  με αποτέλεσμα κάποιοι από τους βόθρους να γεμίζουν γρήγορα.

Αυτό βέβαια δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογία να τους αδειάζει κανείς στους δρόμους καθώς κάτι τέτοιο, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών της Φυλής.

Για το συγκεκριμένο τμήμα και ύστερα από ασφυκτική πίεση της τότε αντιπολίτευσης, προγραμματίσθηκε και άρχισε η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στο κεντρικό τμήμα επί της λεωφόρου Φυλής  και Θρασυβούλου και την κατασκευή αντλιοστασίου κοντά στο παλαιό  θερμοκήπιο στο τέλος της Φυλής προς την Μονή Κλειστών.

Το έργο σχεδόν ολοκληρώθηκε, λίγο πρίν το 2010, δηλ. προτού η Φυλή ενταχθεί στον Καλλικρατικό Δήμο. Το σχεδόν αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν έχουν τοποθετηθεί οι αντλίες, δαπάνης λιγότερο από 100.000 ευρώ προκειμένου το έργο να παραδοθεί σε πλήρη  λειτουργία. Η τοποθέτηση τους συνεχώς αναβάλλεται. Φημολογείται τώρα ότι θα εγκατασταθούν τον Φεβρουάριο. Ίδωμεν…

Εδώ και δυο χρόνια η Δημοτική αρχή, με τον Δήμαρχο να προέρχεται από τον τ. Δήμο Φυλής, όχι μόνο δεν έκανε κανένα απολύτως νέο έργο στην Δημοτική Κοινότητα Φυλής, δεν ολοκλήρωσε και το σημαντικότατο αυτό  και ζωτικής σημασίας για την Φυλή έργο της αποχέτευσης που ήταν σχεδόν στο τέλος του.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι έκανε η Δημοτική Αρχή στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου και αν τήρησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις ούτε να μπω στην διαδικασία να σχολιάσω αν σε κάποια έκανε κάτι περισσότερο η λιγότερο .

Μπορώ όμως και έχω υποχρέωση να σχολιάσω ότι, παρά τις υποσχέσεις που έδωσε ο Δήμαρχος στους κατοίκους της Φυλής, όταν προσπαθούσε να τους πείσει  ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε με την ένταξη στον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής και ότι, όλα τα προγραμματισμένα έργα θα προχωρήσουν κανονικά και τα χρήματα από τα αντισταθμιστικά( 18 εκατομμύρια ευρώ ετησίως) θα χρησιμοποιούντο αποκλειστικά στην Δημοτική Κοινότητα Φυλής,

Από όλα αυτά δεν έγινε απολύτως τίποτε και τα χρήματα… εξαφανίσθηκαν.

Για την αποχέτευση τα προαναφέραμε.

Ο παιδικός Σταθμός περιμένει ακόμη τα κονδύλια για την επισκευή του.

Το παλαιό Δημαρχείο… ίσως τους απασχολήσει όταν καταρρεύσει κλπ ,κλπ.

H διάνοιξη δρόμων, το Περιβαλλοντικό Πάρκο στην Φυλή, η πλατεία στην διασταύρωση των οδών Αγ. Κυπριανού και  Θρασύλλου και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης στιγμής να αναφερθούν.

Αφήστε τις μεγαλοστομίες περί ανάπτυξης, περί ασφάλειας  κλπ…

Όλα αυτά οι κάτοικοι της Φυλής τα γνωρίζουν πολύ καλά.

Για να μη τους αδικώ μέσα στα δύο αυτά χρόνια, έκαναν μερικά μερεμέτια στην μοναδική παιδική χαρά, που χρησιμοποιείται και από πληθώρα επισκεπτών και ολοκλήρωσαν μία μικρή πλατεία, που το πανηγύρισαν σαν να κατέκτησαν… τον Άρη.

Από την ένταξη στον Καλλικρατικό Δήμο, η Φυλή , «το Μονακό»  του Δήμου, έχει πλήρως απαξιωθεί. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον του ενοποιημένου Δήμου.

Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει και στις άλλες Δημοτικές Κοινότητες, θα πρέπει να μιλάμε για πλήρη αποτυχία τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και του Καλλικρατικού εγχειρήματος. Θα είναι μια ακόμη αποτυχημένη επιλογή.

Σε ότι αφορά την “ισονομία” και την “ισοπολιτεία”: Είναι από τις βασικές αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος  και θεωρούνται αυτονόητα .

Δυστυχώς, όμως, στην χώρα μας  τα αυτονόητα  μέλλει να αποδειχθούν.

Βασίλης  Γκόλτσιος

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.