Το νέο Μνημόνιο είναι προσβολή προς την Δημοκρατία μας…

0
43
Αγανακτισμένοι, με την Ελληνική σημαία στο Σύνταγμα

Και το νέο Μνημόνιο θα αποβεί καταστροφικό για τους εξής λόγους:

Πρώτον, γιατί ακολουθεί την ίδια αποτυχημένη συνταγή. Με μια οικονομία σε ύφεση δεν αυξάνεις τη φορολογία, δεν μειώνεις τα εισοδήματα, δεν περιορίζεις την κατανάλωση. Τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο θα επιδεινώσουν την ελληνική οικονομία. Ένα είναι βέβαιο: το Φθινόπωρο θα μας ζητάνε πρόσθετα μέτρα, για να κλείσουν την τρύπα που θα δημιουργήσουν αυτά που λαμβάνονται τώρα.

Δεύτερον, γιατί ουσιαστικά στραγγαλίζει τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα. Ειλικρινά το οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι μπορεί κάποιος να ζήσει με 500 ευρώ το μήνα; Εκτός και αν θέλουν, με μια δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου, να μας οδηγήσουν εκεί. Αλλιώς ποια λογική εξυπηρετεί η φημολογούμενη μείωση του αφορολογήτου στις 6,000 ευρώ;

Τρίτον γιατί, υπό τον μανδύα της «τεχνικής υποστήριξης», η διακυβέρνηση της χώρας ουσιαστικά εκχωρείται σε κάποιους γραφειοκράτες αγνώστου εθνικότητας. Οι υπουργοί θα συναποφασίζουν υπό το άγρυπνο μάτι και κατόπιν εγκρίσεως κάποιου χαμηλόβαθμου …Τόμσεν. Αλήθεια, θα υπάρξουν υπουργοί που θα δεχθούν αυτό το πρωτοφανές….καπέλωμα; Τέτοιο κόλλημα πια με την καρέκλα;

Τέταρτον, γιατί δρομολογείται πλέον η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Θα δοθούν φιλέτα του ελληνικού δημοσίου, υπό συνθήκες πίεσης, έναντι ευτελούς τιμήματος.

Πέμπτον, γιατί οι μεθοδεύσεις (ως προς την ψηφοφορία), οι «φιλικές υποδείξεις» για συναίνεση, τα εκβιαστικά διλήμματα, η εσκεμμένη ασάφεια για την τελική μορφή πολλών ρυθμίσεων, ουσιαστικά συνιστούν προσβολή προς τη δημοκρατία μας. Εδώ πλέον τίθεται θέμα ενεργοποίησης του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος.

Antinews – Κ.Ρ.

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.