Τρομοκρατία από Βενιζέλο για το χαράτσι της ΔΕΗ!

0
80

Χάος στις πληρωμές με το χαράτσι της ΔΕΗ προκαλούν οι αντιφατικές τοποθετήσεις των αρμοδίων. Τη Δευτέρα, ο υπουργός Ευ. Βενιζέλος εμφανιζόταν γαλαντόμος και σημείωνε ότι έχει δώσει εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ να μην κόβει το ρεύμα, «εφόσον για λόγους αδυναμίας ένας άνθρωπος δεν καταβάλει το ειδικό τέλος ακινήτων».

Από την άλλη, ήταν οι δηλώσεις του εκπροσώπου επικοινωνίας της ΔΕΗ σε τηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με το ότι η επιχείρηση «απεμπλέκεται» από την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων και μπορούν οι καταναλωτές να πληρώνουν μόνο τους λογαριασμούς χωρίς το χαράτσι…

Κάτι τέτοιο όμως αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει, με συνέπεια να σχηματιστούν ουρές πολιτών έξω από υποκαταστήματα της ΔΕΗ, αλλά και στις εφορίες, που σε αλλόφρονα κατάσταση έψελναν τα εξ αμάξης στους κήνσορες αρμοδίους. Μετά το χάος που δημιούργησαν οι ίδιοι, εδέησε τελικά το υπουργείο Οικονομικών προχθές βράδυ να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον εαυτό του.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Τέλος που δεν πληρώθηκε εξοφλείται στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ. Η ανακοίνωση «καρφώνει» τη ΔΕΗ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην επιχείρηση για το αλαλούμ που δημιουργήθηκε στους πολίτες, σε «εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ, κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας», με το να προσκαλούν τους καταναλωτές να πληρώσουν τον λογαριασμό χωρίς το χαράτσι.

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι το ειδικό τέλος ακινήτων «συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τη ΔΕΗ». Εξαιρούνται, όπως διευκρινίζεται, από την καταβολή του ειδικού τέλους μόνο ειδικές κατηγορίες νοικοκυριών και καταναλωτών (π.χ. ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%) και αφού πρώτα υποβληθεί σχετικό αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Παρέμβαση για το θέμα πραγματοποίησε χθες και η Ν.Δ., διά του εκπροσώπου Τύπου Γιάννη Μιχελάκη, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος ταλαιπωρείται σε ατελείωτες ουρές στα γραφεία της ΔΕΗ και στις εφορίες, χωρίς να βρίσκει καθαρή απάντηση ως προς το τι πρέπει να γίνει.

«Αποδεικνύεται τελικά ότι τόσο για τον κ. Βενιζέλο όσο και για τον κ. Παπακωνσταντίνου το αυτονόητο είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Η κατάσταση αυτή, όμως, δεν μπορεί να συνεχίζεται. Απαιτείται υπεύθυνη και ξεκάθαρη λύση. Το κράτος δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν δυνάστης, αλλά είναι υποχρεωμένο να σέβεται και να διευκολύνει τους πολίτες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες», τονίζει ο κ. Μιχελάκης.

Βασίλης Αγγελόπουλος-«εφημερίδα gr»

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.