«Τρωκτικά» του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους “ροκάνισαν” 600.000 ευρώ σ’ ένα χρόνο!

0
79

GENIKO LOGISTHRIO

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις δεν γνώριζε η μία τη δράση της άλλης στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Η μία οργάνωση είχε κλέψει μέσα σε 6 μήνες περίπου 479.000 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες η μία υπάλληλος βρισκόταν ήδη σε αργία για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία. Δύο εγκληματικές οργανώσεις «τρωκτικών» υπεξαίρεσης συντάξεων νεκρών, δρούσαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθησαν μία υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους που μάλιστα βρισκόταν σε αργία, μία πρώην υπάλληλος και μία συνταξιούχος της ίδιας υπηρεσίας καθώς επίσης και τρία ακόμη άτομα που συμμετείχαν σε δύο αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες με τη μέθοδο της εκταμίευσης χρημάτων μέσω εικονικών συντάξεων, είχαν υπεξαιρέσει από το δημόσιο περίπου 600.000 ευρώ τον τελευταίο χρόνο.

Στη μία ομάδα συμμετείχαν μία συνταξιούχος υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και δύο ακόμη άτομα, που «οικειοποιούνταν» σε δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς τις συντάξεις νεκρών ατόμων.

Από τον Οκτώβριο του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012 με αυτόν τον τρόπο φαίνεται να είχαν υπεξαιρέσει 479.000 ευρώ.

Η δεύτερη ομάδα, η οποία αποτελούταν από μία πρώην υπάλληλο της συγκεκριμένης υπηρεσίας, μία υπάλληλο, η οποία από τον Σεπτέμβριο του 2012 βρίσκεται σε αργία, και ο σύζυγός της, από το 2004 έως και το 2011 υπεξαίρεσαν 68.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της μίας ομάδας δεν γνώριζαν τις δραστηριότητες της άλλης, αλλά δρούσαν παράλληλα με τον ίδιο τρόπο.

πηγή: Newsit.gr

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.