Τρόφιμα σε 1.311 οικογένειες διένειμε ο Δήμος Φυλής

0
74

Τρόφιμα, σε απόρους, διένειμε ο Δήμος Φυλής, στις 2 και 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Η διανομή ειδών σίτισης, που πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, αναλογικά, σύμφωνα με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας, περιείχε, μεταξύ άλλων, ζυμαρικά, όσπρια, τυροκομικά προϊόντα και νωπά κοτόπουλα και είχε αποδέκτες, αποκλειστικά, τους δικαιούχους του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Την ικανοποίησή του για την «άψογη διαδικασία» αλλά κυρίως για την ουσία του εγχειρήματος που προσφέρει «μια μικρή βοήθεια σε κάποιους συμπολίτες μας που την έχουν πραγματικά ανάγκη», εξέφρασε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας, Γιώργος Αντωνόπουλος.

«Με διακριτικότητα και τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους δικαιούχους εκπληρώσαμε, για μια ακόμα φορά το χρέος μας, με την διανομή ειδών σίτισης στους δικαιούχους του προγράμματος «ΤΕΒΑ» στο Δήμο Φυλής», ανέφερε ο κ. Αντωνόπουλος και πρόσθεσε πως «χωρίς προβλήματα κύλησε, επίσης και η διαδικασία διάθεσης των προϊόντων από τον επικεφαλή Δήμο Φυλής, (leader της Κοινωνικής Σύμπραξης Δυτικής Αττικής), προς τους υπόλοιπους Δήμους – εταίρους της κοινοπραξίας».

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «ΤΕΒΑ», της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Δυτικής Αττικής, συμπεριλαμβάνονται οι Δήμοι Φυλής, Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγαρέων και Ελευσίνας καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

ΤοΤΕΒΑ

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας.

Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I). Η εφαρμογή του Προγράμματος ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.