Υπερβολική ποσότητα ισταμίνης σε κονσέρβες ψαριών στα ΑΒ Βασιλόπουλος

0
87

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων για τον προσδιορισμό ισταμίνης που διενεργεί και σε συνεργασία με την Α΄ Χημική Υπηρεσία Πειραιά του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση εγκυτιωμένων ιχθυηρών (Κολεοί Ακέφαλοι Αλίπαστοι) που περιείχαν ισταμίνη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο.

Πρόκειται για αλίπαστους κολεούς ακέφαλους σε λευκοσιδηρά συσκευασία, με την εμπορική επωνυμία «ΛΕΒΑ – ΚΟΛΕΟΙ ΑΚΕΦΑΛΟΙ», σε συσκευασία των 500g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.12.2013 και αριθμό γραμμοκώδικα 5203741121002. Το προϊόν παρασκευάζεται από την ελληνική επιχείρηση «Λ.Ε.Β.Α. Α.Ε. – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΙΠΑΣΤΩΝ ΙΧΘΗΡΩΝ & ΕΛΙΩΝ», Μόρια Μυτιλήνης και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση – ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν στη κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν (κάτωθι φωτογραφία) να μην το καταναλώσουν.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.