«Φοροτρέλα»: Οι μισοί Έλληνες χρωστούν στο δημόσιο!

0
30

SYNTAXIOYXOI

Η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξαντλήσει και τις τελευταίες φοροδοτικές της δυνάμεις. Πλέον, στις φοροεπιδρομές της κυβέρνησης απαντά με το γνωστό «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από δύο αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Έτσι, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο τα οποία δημιουργήθηκαν από την 1.1.2013 και παρέμειναν ανεξόφλητα έως 31.1.2014 ήταν 10.098 δις ευρώ! Και οι οφειλέτες νέων ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, δηλαδή οφειλών που δημιουργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά, ανέρχονταν στο τέλος Ιανουαρίου 2014 σε 2.653.032.

Αν προσθέσουμε και αυτούς με παλιά χρέη, προκύπτει ότι περίπου οι μισοί Έλληνες χρωστούν στο δημόσιο. Και έτσι όπως το πάει η κυβέρνηση με την αβάσταχτη φορολογία, μέσα στο 2014 όσοι χρωστούν στο δημόσιο θα προσεγγίσουν το 100%.

Σημειώνεται ότι στα 62,5 δισ. ευρώ ανέρχεται το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο.

http://www.nez.gr/

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.