Χάρη σε δικηγόρο και αλλοδαπούς διακινητές μεταναστών από τον Μιχάλη Καλογήρου δυο ημέρες πριν τις εκλογές

0
133

Μέχρι και δύο μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου που… «τακτοποιούσε»… εκκρεμότητες απένειμε χάρες σε δικηγόρο καταδικασθέντα για απάτη επί δικαστηρίω, για να μπορέσει να δικηγορήσει ξανά αλλά και σε αλλοδαπούς με καταδίκες για μεταφορά παράτυπων μεταναστών στην χώρα μας, απόπειρα κλοπής και αντίσταση, για να πολιτογραφηθούν… Έλληνες πολίτες, ενώ χάρισε χρηματικό ποσό από καταδίκη για το αδίκημα οικοδομικών εργασιών άνευ αδείας…

Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε ύστερα από πρόταση του κ. Καλογήρου και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Γ΄/1126΄ της 1ης Ιουλίου, αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του δικηγόρου… από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά προκειμένου να ανακτήσει τη δικηγορική του ιδιότητα: «Αίρονται: Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του… του…  με τις αποφάσεις υπ’ αριθμ.: … του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιώς σε ποινή φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών μετατραπείσα σε χρηματική για την αξιόποινη πράξη της απάτης επί δικαστηρίω και β. …/… του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιώς σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών μετατραπείσα σε χρηματική για τις αξιόποινες πράξεις της απόπειρας απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας επί δικαστηρίω κατ’ εξακολούθηση και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση, προκειμένου να ανακτήσει τη δικηγορική του ιδιότητα».

Με το ίδιο ΦΕΚ αίρονται και τα κωλύματα λόγω της καταδίκης του σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών «για το αδίκημα της απόπειρας κλοπής αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας» ώστε ο… να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση. Ελληνίδα πολίτης μπορεί να γίνει και η…  παρά την καταδίκη της σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και 10 ημερών «για παράβαση του νόμου περί χρονικών ορίων εργασίας και για την πράξη της αντίστασης». Παράλληλα, χαρίζεται η χρηματική ποινή των 5.000 ευρώ, «που απορρέει από την καταδίκη της… με την υπ’ αριθμ …/… απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το αδίκημα των οικοδομικών εργασιών άνευ αδείας».

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και δεύτερο προεδρικό διάταγμα, ύστερα από πρόταση του κ. Καλογήρου, με το οποίο αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του… σε συνολική ποινή φυλάκισης 1 έτους και 6 μηνών «για την αξιόποινη πράξη της διευκόλυνσης, προώθησης και μεταφοράς στο εσωτερικό της χώρας δύο αλλοδαπών στερουμένων των νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων», προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση.

Στο ίδιο… «γράμμα του νόμου», η καταδίκη του….  «με την αριθμ. …/…  απόφαση του Τριμελούς Στρατοδικείου Αθηνών, σε ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών ανασταλείσα επί τριετία για το αδίκημα της λιποταξίας στο εσωτερικό σε ειρηνική περίοδο» δεν θα αποτελεί πλέον κώλυμα για την απόκτηση άδειας εργασίας προσωπικού ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security).
Επιπρόσθετα, στην έκδοση ναυτικού φυλλαδίου θα μπορέσει να προχωρήσει ο…  παρά την αριθμ. …/… απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας «σε ποινή φυλάκισης 2 ετών ανασταλείσα επί τριετία, για τις αξιόποινες πράξεις της προμήθειας, της κατοχής και της θέσης σε κυκλοφορία κατ’ εξακολούθηση παραχαραγμένων νομισμάτων», όπως επίσης και ο… , ο οποίος το 2009 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά σε 8 μήνες φυλάκιση για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.