Χωματερή Φυλής: Επί 50 συναπτά έτη, πληρώνουμε, δια της επιβολής, βαρύ τίμημα ζωής…

0
52

Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον Περιφερειάρχη και όλους τους Δημάρχους των Δήμων της Αττικής και των παραπλήσιων νήσων

Κύριοι, εμείς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του νέου Καλλικρατικού Δήμου Φυλής,
Επειδή έχουμε πλέον φθάσει στα όριά μας, επί 50 συναπτά έτη, να πληρώνουμε, δια της επιβολής, βαρύ τίμημα ζωής, εξυπηρετώντας τα μπλε-πρασινο-κόκκινα συμφέροντα και την ανικανότητα της κρατικής μηχανής να σχεδιάσει και να υλοποιήσει οποιοδήποτε έργο πνοής και ανάπτυξης για τον τόπο μας, απαιτούμε πλέον τα εξής:

1) Να κλείσει άμεσα, οριστικά και αμετάκλητα η χωματερή Άνω Λιοσίων-Φυλής και όλες οι εγκαταστάσεις που λειτουργούν μέσα στο χώρο της.
2) Απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων γύρω απ’ το χώρο της χωματερής (ΔΕΗ-ΚΛΟΦΕΝ, καταυλισμοί Αθιγγάνων, Αλβανών, Πακιστανών, μαντριά, ασβεστοποιΐες, λατομεία κ.λ.π).
3) Καμμία δραστηριότητα διαχείρισης και επεξεργασίας απορριμμάτων, (δημόσια, δημοτική ή ιδιωτική), πλέον στην ευρύτερη περιοχή, λόγω του χρόνιου κορεσμού, της ολοκληρωτικής ρύπανσης και της διαφθοράς με την οποία έχει ταυτιστεί. Ολοκληρωτική εξαίρεση της ευρύτερης περιοχής, από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.)
4) Άμεση απορρύπανση, αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της χωματερής.
5) Ανάδειξη και προστασία του κατακερματισμένου αρχαιολογικού χώρου του «Δέματος» στην περιοχή της χωματερής.
6) Άμεση διενέργεια επιδημιολογικών και γεωλογικών ερευνών, τα αποτελέσματα των οποίων θα δημοσιοποιηθούν, ώστε να αναδειχθεί το μέγεθος της επιβάρυνσης της υγείας των κατοίκων, του υπεδάφους, του υδροφόρου ορίζοντα και της σεισμικότητας της ευρύτερης περιοχής, όλα αυτά τα χρόνια.

Κύριοι, σταθείτε επιτέλους με υπευθυνότητα απέναντι στο μέλλον αυτού του τόπου, τα παιδιά και τη νεολαία, δώστε ΤΕΛΟΣ σ’ αυτό το μακροχρόνιο και συνάμα ατιμώρητο έγκλημα  που λέγεται «ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ» και μη γίνεστε συνένοχοι πετώντας τις ζωές και τα όνειρά τους κυριολεκτικά…στα σκουπίδια!!!

Σε διαφορετική περίπτωση, που θα θελήσετε να προχωρήσετε στην υλοποίηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α, τουλάχιστον όσο αφορά την ευρύτερη περιοχή της Φυλής, παρακάμπτοντας τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις των κατοίκων, θα πρέπει να συνυπολογίσετε ότι αυτό θα εκληφθεί ως ευθεία επίθεση εναντίον της ζωής μας και θα μας αναγκάσει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο και μέχρις ενός, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Φίλιππος Πυρραίος

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.