Όργιο ανομίας στο Δημόσιο

3
64

DHMOSIO

Υπάλληλοι διορίζονταν σε θέσεις καταβάλλοντας πλαστά πτυχία και μεταπτυχιακά. Υπάλληλοι «φαντάσματα» που δεν πήγαιναν ποτέ στα γραφεία τους. Παραδείγματα που προκαλούν το κοινό αίσθημα…

Στη «φάκα» πιάστηκαν ήδη πολλά τρωκτικά του Δημοσίου αφού η επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» ξεκίνησε ήδη και τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά!

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, από τους ελέγχους που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από το «Σώμα των Αδιάφθορων», όπως πολλοί αποκαλούν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έχουν εντοπιστεί υπάλληλοι που κατέλαβαν θέσεις με πλαστά πτυχία, υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις και παραμένουν στα γραφεία τους, ακόμη και υπάλληλοι «εξαφανισμένοι» από τις υπηρεσίες τους για καιρό αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος!

Σχετικά με τα πλαστά πτυχία, τα ευρήματα είναι πραγματικά συγκλονιστικά μιας και δεν πρόκειται για μία ή δύο περιπτώσεις αλλά για σωρεία υποθέσεων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η διευθύντρια σχολείου Στερεάς Ελλάδος που είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πλαστό μεταπτυχιακό προκειμένου για να καταλάβει τη θέση.

Παρομοίως, υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης στις φυλακές είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και μάλιστα με βαθμό 18. Εντύπωση προκαλούν οι περιπτώσεις υπαλλήλων που δε γνωρίζουν αγγλικά σε θέσεις «ξενόγλωσσες»… Ας είναι καλά τα πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας! Αντίστοιχα βέβαια και για ηλεκτρονικούς υπολογιστές!

Οι επιτόπιοι έλεγχοι σε δημόσιες υπηρεσίες έβγαλαν κι άλλα λαβράκια! Ειδικότερα, οι επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έκαναν βρήκαν άδεια πολλά γραφεία… αφού οι υπάλληλοι μη έχοντας οποιοδήποτε έλεγχο θεωρούσαν ότι μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά όποτε και αν φυσικά ήθελαν!

Οι κοπάνες όμως είχαν και άλλη μορφή και μάλιστα «νόμιμη» με τη χορήγηση αδειών, πράγμα πολύ συνηθισμένο όπως αποκαλύπτεται για τους εκπαιδευτικούς.

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι βάσει των ευρημάτων των ελέγχων θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο περίπου 7.000 υπάλληλοι.

Πρόκειται για τους επίορκους και τους κοπανατζήδες που ψάχνει η κυβέρνηση για τις στοχευμένες αποχωρήσεις από το Δημόσιο που αποτελεί δέσμευση της χώρας στο πλαίσιο των 25.000 διαθεσιμοτήτων που πρέπει να γίνουν μέσα στο 2013.

Briefing News

 

Σχόλια Facebook

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και δεν έχουν ψάξει καλα. Εάν ψάξουν
    τα πλαστα πτυχία Αγγλικών (lower, proficiency)
    τότε θα δείτε γέλιο που θα πέσει.

  2. Αγαπητέ Κύριε Κώστα μας, νομίζεις δηλαδή πως ίδιο πράγμα είναι το πλαστό lower με το πλαστό ή παραποιημένο πτυχίο τεχνικής σχολής καθώς και με το πλαστό ή παραποιημένο απολυτήριο γενικού λυκείου; Κάλιο λοιπόν να έχεις ΠΛΑΣΤΟ τίτλο ξένης γλώσσας(lower), παρά το δεύτερο, διότι στην πρώτη περίπτωση το συγκεκριμένο ξενόγλωσσο δίπλωμα είναι εντελώς ΤΥΠΙΚΟΥ χαρακτήρα μην έχοντας να κάνει με το δημόσιο γενικότερα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το απολυτήριο του ΓΕΛ, καθώς και το πτυχίο της τεχνικής σχολής θεωρούνται κατά κανόνα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ διπλώματα τη στιγμή μάλιστα που είναι καθαρά ΔΗΜΟΣΙΟΥ χαρακτήρος και τα οποία παρόλα αυτά ‘περνάνε’… Κι όλα αυτά; Προς ένδειξη διαμαρυρίας κι έκφρασης αντιθέσεως ενάντια στους ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ νόμους ‘παγίδα’ που ονομάζονται… ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ όσον αφορά τις ξένες γλώσσες και ΜΟΡΙΑ όσον αφορά την αποδοχή σε όποια θέση εργασίας τις οποίες αντιδράσεις θεωρώ προσωπικώς ΔΙΚΑΙΕΣ από την πλευρά πολλών μελλοντικών υποψηφίων για εργασιακή απασχόληση. Γι’αυτό μη μιλάς_.

  3. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΙΠΟΝ: ‘ΖΗΤΩ’ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ‘ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ’ ‘ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ’ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΗΘΙΚΩΣ ‘ΒΡΩΜΙΚΟ’ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ «ΨΟΦΑ» ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ… ‘ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ’…!!!

    ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ, ‘ΟΧΙ’ ΑΛΛΗ ΑΣΥΔΟΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ_.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.