Όταν προχωράς με αργά βήματα… τότε αληθινά μετακινείσαι!

0
110

arga-bhmataΗ ζωή για όλους τους ανθρώπους είναι μια πορεία για εξέλιξη, για αλλαγές και ταυτόχρονα για προσαρμογή σε νέες διαφορετικές καταστάσεις που έρχονται. Η ζωή δεν μένει ποτέ στάσιμη, αλλάζουν οι συνθήκες, αλλάζουν οι άνθρωποι οι δικοί μας, οι άνθρωποι γύρω μας και μαζί με όλα αυτά πρέπει να μετακινηθούμε και εμείς για να μπορούμε να είμαστε πρωταγωνιστές της ζωής μας και όχι απλοί θεατές.

 Μαρία Μπαλάσηbalash-maria

Όλοι μας μπορεί να αρχίσαμε κάποια στιγμή να τρέχουμε σε αντίθετες κατευθύνσεις από αυτές που είχαμε συνηθίσει για να μπορέσουμε να γίνουμε κάτι άλλο και έτσι να αντέξουμε απλά, όλα αυτά που είχαμε και τα χάσαμε, να ξεφύγουμε από τη θλίψη και τον πόνο, από τις ενοχές.

Θέλουμε να δούμε, τόσο ανυπόμονα, τα πράγματα να αλλάζουν, τις συνήθειές μας και τον τρόπο που βλέπουμε και σκεφτόμαστε. Βιαζόμαστε να ξεπεράσουμε, να προσαρμοστούμε, να πραγματοποιήσουμε όλα αυτά που ονειρευόμαστε και στο τέλος τρέχουμε και καταλήγουμε στο σημείο που ξεκινήσαμε πιο κουρασμένοι και απογοητευμένοι από ποτέ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που είμαστε, γιατί δεν μπορούμε απλά να διαγράψουμε όλα αυτά που έχουμε βιώσει, όλα αυτά που έχουν συμβεί, τη θέση μας, που είχε προδιαγραφεί για μας και εμείς τη δεχτήκαμε.

Μπορούμε, όμως, να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και όλα αυτά, να τα αποδεχτούμε και έτσι, κάνουμε μικρά βήματα και σταθερά, για μια νέα μετακίνησή μας. Μια μετακίνηση που θα μας βοηθήσει να μπορούμε να αγαπήσουμε περισσότερο τους εαυτούς μας και να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για τη ζωή μας.

Για να μπορούμε να εξελιχτούμε και να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας είναι να αντιληφθούμε ότι κανείς γύρω μας δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά εμείς μπορούμε να πετάξουμε όλα αυτά που τόσο καιρό μας κράταγαν στα ίδια πράγματα, απλά περιμένοντας πια, να βλέπουμε εμείς διαφορετικά και όχι οι άλλοι.

Η ευθύνη των πραγμάτων δεν είναι μόνο μια βαριά κατάσταση αλλά είναι και τόσο λυτρωτική, γιατί η ζωή προχωρά και μας βοηθά, να ζούμε στη συνέχεια μια ζωή, που αληθινά μας αξίζει και ονειρευόμαστε.

Αν βλέπουμε τα μικρά μας βήματα… τότε, κοντά στα μεγάλα όνειρα μας πηγαίνουμε!

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.