Όψιμοι αγωνιστές!

0
77

LAIKH SYSPEIROSH (3)Η χωματερή δεν έπεσε από τον ουρανό στην περιοχή μας… Το αστικό κράτος με ταξικά κριτήρια την έφερε και την διατηρεί στη Φυλή σχεδόν μισό αιώνα. Τις αποφάσεις των κυβερνήσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια τις νομιμοποίησαν οι Δήμαρχοι της περιοχής.

Μεγάλο δέλεαρ τα χρήματα από τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Όσες προσπάθειες και να κάνει ο κ. Μπουραΐμης, δεν θα μας κάνει να ξεχάσουμε τις ευθύνες των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ στα Άνω Λιόσια, αλλά και τις δικές του ευθύνες σαν δήμαρχος της Χασιάς.

Δεν θα ξεχάσουμε τις στρατιές των εργαζομένων μόνο για εκλογική πελατεία.

Ως 78% των ψήφων κουβαλάγανε στο ΠΑΣΟΚ οι δήμαρχοί τους τα χρόνια αυτά.

Δεν θα ξεχάσουμε τις ευθύνες του κ. Παππού για την συναίνεσή του στην παραμονή της χωματερής τα χρόνια που ήταν δήμαρχος.

Μεγάλες οι ευθύνες τους γιατί εκτός της παραμονής της και της επέκτασης της όλα αυτά τα χρόνια, προσπάθησαν να περάσουν στη συνείδηση των εργαζομένων αλλά και του Λιοσιώτικου λαού, πως η χωματερή είναι η πηγή για την αναβάθμιση της περιοχής μέσω των αντισταθμιστικών. Οι μεγάλες «αμαρτίες» που έχουν, δεν μπορούν να σβηστούν με μερικά «σπρωξίματα» που είχαν την Τρίτη με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Χρειάζεται όμως πολύ θράσος για να μιλάνε οι όψιμοι σωτήρες κκ Μπουραΐμης και Παππούς για απουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης και των εκλεγμένων με το ΚΚΕ συμβούλων της που ήμασταν παρόντες. Είναι πρόκληση να προσπαθεί ο κ. Μπουραΐμης να τσουβαλιάσει μαζί με τα κόμματα που ευθύνονται για την πολύχρονη παραμονή της χωματερής και το ΚΚΕ που έχει ξεκάθαρες θέσεις για την απομάκρυνσή της εδώ και τώρα.

Να φύγει από το Θριάσιο και να χωροθετηθεί, ακόμα και σε εκτός της Αττικής περιοχή. Θέσεις που εκτός από τις τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, διανεμήθηκαν και εγγράφως κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρία στον ΕΔΣΝΑ στους συγκεντρωμένων συμπολίτες μας.

Σκόπιμα αποκρύπτει πως μόνο το 2012 κατατέθηκαν δύο επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με την απομάκρυνση της χωματερής από τη Φυλή αλλά και τη μη εφαρμογή του Περιφερειακού σχεδιασμού που προβλέπει και τη δημιουργία των δύο εργοστασίων επεξεργασίας (καύσης) απορριμμάτων.

Μας παρουσιάζει ο Δήμαρχος πως στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14-12-12 που συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ομόφωνη απόφαση. Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικοί Σύμβουλοι ψηφίσαμε τις δικές μας θέσεις και τις καταθέσαμε εγγράφως στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως ο πρόεδρος με αντιδημοκρατικό τρόπο, προσπάθησε να υφαρπάξει «ομοφωνία».

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον ούτε στον κ. Μπουραΐμη, ούτε σε  όλους αυτούς που έχουν ταυτιστεί με τα αντισταθμιστικά οφέλη και μόνο.

Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για την άμεση απομάκρυνση της χωματερής, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καλούμε τους φορείς και τους κατοίκους του Δήμου μας την Τρίτη 5 Φλεβάρη να διαδηλώσουν στον ΕΔΣΝΑ, την αντίθεσή τους στην κατασκευή των εργοστασίων καύσης.

Δημήτρης Τσιουμπρής

Βασίλης Φάρκωνας

Δημοτικοί Σύμβουλοι

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.