PSI: Η εφιαλτική αλήθεια πίσω από τους ανέξοδους πανηγυρισμούς!

0
36

Πανηγυρισμοί αντίστοιχοι της ανάληψης από την Ελλάδα με την «ισχυρή οικονομία» των… Ολυμπιακών Αγώνων σημειώθηκαν για την «επιτυχή ολοκλήρωση» του PSI, δηλαδή τη… χρεοκοπία της χώρας!

Θα μειωθεί το χρέος, επαναλαμβάνουν εν χορώ, τη στιγμή κατά την οποία κόβονται 100 δις ευρώ για να δανειστούμε 130 δις ευρώ από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Τραγική ειρωνεία, την ίδια στιγμή στο υπουργικό συμβούλιο ακουγόνταν όταν θα μελετηθούν περικοπές 9 δις ευρώ στο διάστημα 2012-2015.

Άσχετοι οι περισσότεροι εξ αυτών με οτιδήποτε αφορά την πραγματική οικονομία της χώρας, έδρασαν και ως χειροκροτητές παλαιότερα του Σημίτη και μετά του Γιώργου Παπανδρέου.

Χθες αποδύθηκαν σε ιδιοτελές σπονσοράρισμα του PSI, σιγοντάροντας τον αμετροεπή «πατέρα της νίκης» Ευ. Βενιζέλο, που έχει καταφέρει γερά πλήγματα στην αξιοπιστία της χώρας.

Στην πολιτική προϊστορία του προηγουμένου υπάρχουν αποφάσεις (μνημεία αδιαφορίας για το χρήμα του φορολογουμένου) που πρόσθεσαν πολλά δισ. ευρώ στο χρέος. Μόνο για την κρατικοποίηση της ΔΕΗ, ο προαναφερόμενος έδωσε προίκα στο ασφαλιστικό της ταμείο με τη μορφή ετήσιας χορηγίας ύψους 600.000.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές του PSI κρύβουν πολλά από τους Έλληνες και προβάλλουν μια στρεβλή εικόνα της υπόθεσης.

Επαναλαμβάνουν όλοι ότι με το PSI το χρέος μειώνεται κατά 100 δισ. ευρώ. Αποκρύπτουν όμως ότι την ίδια στιγμή δανειζόμαστε 130 δις ευρώ, βρισκόμαστε για πέμπτο χρόνο σε ύφεση, με ανεργία 1.000.000 άτομα, η οποία αυξάνεται ταχύτατα.

Αποκρύπτουν ότι, παρά το PSI, δεν υπάρχουν καθόλου διαθέσιμοι πόροι για να ενισχυθεί η ιδιωτική οικονομία, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις θα μείνουν αποκλεισμένες από τα τραπεζικά δάνεια για μεγάλο διάστημα ακόμα.

Ουδείς αναφέρει ότι οι ελληνικές τράπεζες και οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να δανειστούν για πολλά χρόνια από το εξωτερικό, καθώς θα φέρουν το στίγμα της χρεοκοπίας. Τούτο σημαίνει ότι η ρευστότητα θα είναι δραματικά περιορισμένη και η Ελλάδα θα τρώει τις σάρκες της.

Κρύβουν επίσης ότι το PSI συντρίβει τα ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων από το «κούρεμα» χάνουν 11 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά είναι των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα όσο θα ακούν τον αντιπρόεδρο ή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λένε για μεγάλες επιχορηγήσεις και άλλα τέτοια.

Να συνυπολογίσουμε εδώ ότι από το 2013 ξεκινάει η λειτουργία του νέου ειδικού ταμείου, το οποίο θα συγκεντρώνει τις δόσεις των δανείων και τα έσοδα του κράτους, πληρώνοντας με προτεραιότητα του δανειστές μας.

Σοβαρό είναι επίσης και το θέμα της απομείωσης κατά 53% της περιουσίας περίπου 9.500 Ελλήνων μικροομολογιούχων, τους οποίος «συλλυπήθηκε» με δημόσιες δηλώσεις του χθες και ο πρωθυπουργός. Οι άνθρωποι αυτοί στερούνται της περιουσίας τους και κάποια αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ εξαφανίζονται, επιταχύνοντας τη φτωχοποίηση του εγχώριου πληθυσμού.

Η Ελλάδα με το PSI χάνει το «όπλο» της χρεοκοπίας και ταυτόχρονα, λόγω αγγλικού δικαίου, χάνει και τη δυνατότητα να «κουρέψει» τα νέα ομόλογα. Μια δυνητική έξοδος από το ευρώ, σε στιγμές δύσκολες, θα είναι εφεξής από δύσκολη ως αδύνατη.

Ακόμα και αν αυτό δυνητικά γινόταν, τότε η πληρωμή των χρεών θα πραγματοποιούνταν με ισοτιμία του ευρώ προς το νέο νόμισμα, η οποία θα καθοριζόταν από τους δανειστές και όχι από την Ελλάδα.

Δ.Γ. Παπαδοκωστόπουλος

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.